Υπό τη βαριά σκιά των διαγραφών ιστορικών στελεχών που ζητήθηκαν μέσω social media, συνεδριάζει στις 16:30 της Πέμπτης το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ. Το παρών θα δώσει και ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος επέστρεψε από τις ΗΠΑ. 

Εκτός από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνεδρίαση θα λάβουν μέρος οι Σωκράτης Φάμελλος, Ράνια Σβίγκου, Γιώργος Βασιλειάδης, Έφη Αχτσιόγλου, Ρένα Δούρου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Δώρα Αυγέρη και Θεοδώρα Τζάκρη. Δεδομένου ότι η εσωκομματική αντιπολίτευση εκπροσωπείται μόνο από την κ. Αχτσιόγλου, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον όσα θα πει η ίδια στον Στέφανο Κασσελάκη και αν θα υιοθετήσει τον διπλωματικό αλλά αυστηρό τόνο της επιστολής για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ που συνέταξε με τον Αλέξη Χαρίτση και τον Νάσο Ηλιόπουλο. 

Σε αυτό το εμφυλιοπολεμικό κλίμα η Ράνια Σβίγκου και ο Γιώργος Βασιλειάδης θα επιχειρήσουν να παίξουν ρόλο «κυανόκρανων» για να μην επιδεινωθεί περισσότερο η κατάσταση. Αυτό ήταν άλλωστε και το νόημα της κοινής δήλωσης τους στην οποία επισήμαναν ότι «οι διαφωνίες, οι αντιπαραθέσεις, οι διαφορετικές πολιτικές εκτιμήσεις, θα πρέπει να αποσκοπούν στη σύνθεση, κι όχι στη διάλυση. Και φυσικά, ο χώρος για την κατάθεση απόψεων και τον διάλογο, είναι τα αρμόδια όργανα του κόμματος».