Ο Στέφανος Κασσελάκης «φαγώθηκε» αριστοτεχνικά από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να προλάβει καν να καταλάβει το κακό που τον βρήκε, και πλέον το Game of Thrones για τη διαδοχή του έχει αρχίσει. 

Μπορεί οι νικητές της πρότασης μομφής σε βάρος του τέως προέδρου να λένε τα προβλεπόμενα για την ενότητα του κόμματος, αλλά όλοι γνωρίζουν πως η μάχη των δελφίνων που θα ξεκινήσει σε λίγες μέρες δεν θα έχει αβρότητες και συντροφικούς εναγκαλισμούς. Θα είναι βίαιη θα συρρικνώσει τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη περισσότερο, καθώς είναι δεδομένο ότι ο νικητής θα είναι μόνος από την πρώτη ημέρα. 

Σε αυτή τη μάχη για τον θρόνο του ΣΥΡΙΖΑ που μοιάζει περισσότερο με ηλεκτρική καρέκλα, οι πρώτοι υποψήφιοι έχουν ήδη κάνει σαφείς τις προθέσεις τους. Πρώτος και πιο ξεκάθαρος ήταν ο Παύλος Πολάκης ο οποίος έσπευσε αμέσως να πάρει θέση δηλώνοντας «παρών» για την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ. «Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα είτε βγω πρόεδρος είτε χάσω θα συνεχίσω να είμαι ΣΥΡΙΖΑ και καλώ και όλους τους συνυποψήφιούς μου να πράξουν το ίδιο» δήλωσε μετά το τέλος της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά όσοι δεν αντέχουν ούτε να τον βλέπουν -και δεν είναι λίγοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ- δεν πρόκειται να τυφλωθούν από αυτή τη δήλωση και θα θυμηθούν πώς γκρέμισε τον Στέφανο Κασσελάκη και πώς απαξίωσε όσα στελέχη βρέθηκαν απέναντι του. 

Ο μόνος άλλος που έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι θα είναι υποψήφιος είναι ο... Απόστολος Γκλέτσος, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι θα κάνει πίσω μόνο στο ενδεχόμενο μιας υποψηφιότητας του Αλέξη Τσίπρα. «Ναι, θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο πρώην δήμαρχος Στυλίδας στο Action24 και πρόσθεσε ως επιχείρημα για την ετοιμότητά του και το γκελ που κάνει στους πολίτες ότι «έχω κατεβάσει και δικό μου κόμμα με 1,75% στην επικράτεια σε 40 ημέρες». 

Ο ευρωβουλευτής Νικόλας Φαραντούρης κλίνει προς το «ναι» αλλά δεν είναι ακόμη απολύτως σίγουρος για την υποψηφιότητα του. «Επειδή με ρωτάτε σε περίπτωση που γίνουν εκλογές αν θα είμαι υποψήφιος, σας απαντάω μάλιστα το σκέφτομαι πολύ σοβαρά» είπε στο Mega, αλλά δεν αποκάλυψε περισσότερα για τις προθέσεις του. 

Από εκεί και πέρα, μπορούν να γίνουν μόνο εικασίες. Πολύ έντονα ακούγονται τα ονόματα του Σωκράτη Φάμελλου, της Όλγας Γεροβασίλη, του Νίκου Παππά -ο οποίος μέσα σε λίγες ημέρες κατάφερε από απλός βουλευτής να αποκτήσει το προνόμιο να πάει στη ΔΕΘ ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης- και τέλος της Ρένας Δούρου. 

Όσο για τον Στέφανο Κασσελάκη, οι προθέσεις του παραμένουν άγνωστες. Ο ίδιος είπε ότι θα απευθυνθεί στους ψηφοφόρους και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που τον στήριξαν αλλά κανείς δεν μπορεί να εικάσει αν θα διεκδικήσει ξανά την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ, αν θα προχωρήσει στη δημιουργία νέου κόμματος ή αν θα εγκαταλείψει την πολιτική τόσο ξαφνικά όσο εμφανίστηκε και θα αποσυρθεί στην πισίνα του στις Σπέτσες για να σχεδιάσει το επόμενο project του.