Θέση στην κούρσα διαδοχής φαίνεται πως παίρνει ο αψύς Παύλος Πολάκης λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την Κυριακή, οπότε και θα αποφασίσει για τα επόμενα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Πολάκης, που είχε από την πρώτη στιγμή προκαλέσει εύλογες απορίες με τοποθέτησή του, επανήλθε και συστήνει σε όλους... ψυχραιμία, αφήνοντας άφωνους όσους τον γνωρίζουν από την καλή και την ανάποδη. 

«ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:
1) Ψυχραιμία και όχι αποφάσεις με πίκρα ή με θυμό. Η ιστορία ούτε σταματά ούτε τελειώνει, συνεχίζει να γράφεται από τη δράση των ανθρώπων, των κινημάτων, των νέων ηγετών.
2) Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΟΦΕΙΛΕΙ να συνεχίσει να είναι ο κορμός της δημοκρατικής παράταξης, το κόμμα της κυβερνώσας Αριστεράς, ΟΦΕΙΛΕΙ να ανασυγκροτηθεί προγραμματικά και οργανωτικά για να εκφράσει ΞΑΝΑ την κοινωνική Συμμαχία της εργαζόμενης πλειοψηφίας, των μικρομεσαίων στρωμάτων, της αγροτιάς, της νεολαίας, της προοδευτικής διανόησης και των ανθρώπων της τέχνης.
3) Αυτό θα κάνουμε ΜΕ: συντροφικότητα, αλληλεγγύη,τιμιότητα.
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ: αποφασιστικότητα, ξεκάθαρες πολιτικές γραμμές και αποτελεσματικές οργανωτικές δομές...
4) Όσοι ονειρεύονται έναν αποδυναμωμένο ΣΥΡΙΖΑ ή απεργάζονται σχέδια προς αυτήν την κατεύθυνση, θα ΔΙΑΨΕΥΣΤΟΥΝ οικτρά!
ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ, βουλευτής Χανίων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ»
γράφει χαρακτηριτικά προσπαθώντας να δώσει... γραμμή! 

«Γενναία απόφαση από έναν γενναίο άνθρωπο!» έγραψε μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, προσθέτοντας ότι «τις μάχες που έρχονται θα τις δώσουμε με ψυχραιμία, συντροφικότητα και αποφασιστικότητα».