Δεν φείσθηκαν καλών λόγων για τον πρώην προέδρό τους η Ράνια Σβίγκου και ο Στέλιος Κούλογλου δίνοντας την αίσθηση πως κάνουν τα... τριήμερα του παραιτηθέντος αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ.
Ειδικά στην περίπτωση του ευρωβουλευτή, τα καλά λόγια εντυπωσιάζουν όσους θυμόνται τις παλαιότερες δηλώσεις του μιας και υπήρξε από τους πλέον σκληρούς επικριτές του Αλέξη Τσίπρα.
Σε ένα μπαράζ συνεντεύξεων υπεραμύνθηκε την επιλογή Τσίπρα να παραιτηθεί ενώ σχολίασε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε διότι δεν επικοινώνησε τα όσα έγιναν μέχρι το 2019. Μάλλον άστοχη η επισήμανση του πολύπειρου δημοσιογράφου: μια χαρά θυμόνται όλοι την επιδρομή στη μεσαία τάξη και τους συνταξιούχους.
Βέβαια δεν παρέλειψε και το σχετικό καρφί: ««η γενναία παραίτηση Τσίπρα ανοίγει και μεγαλύτερα περιθώρια συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ. Οι σχέσεις μεταξύ του Ανδρουλάκη και του Τσίπρα ήταν ψυχρές, κάτι που εμπόδιζε την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των δυο κομμάτων, η οποία όμως σήμερα είναι πιο απαραίτητη από ποτέ ώστε να διαμορφωθεί ένα δημοκρατικό μέτωπο, που θα αντιμετωπίσει την ΝΔ και δε θα αφήσει τον κ. Μητσοτάκη ανεξέλεγκτο σε ένα είδος παντοκρατορίας. Δεν υπάρχουν πολυτέλειες για διαφωνίες μεταξύ της αντιπολίτευσης. Πρέπει να υπάρξουν συμπράξεις ενόψει και των αυτοδιοικητικών εκλογών. Σε όλες τις σοβαρές δημοκρατίες, και την καλύτερη κυβέρνηση να έχεις, πρέπει να υπάρχουν αντίβαρα. Πόσο μάλλον όταν η κυβέρνηση της ΝΔ έδειξε δείγματα αλαζονείας ήδη από την πρώτη θητεία».
Σε ότι αφορά τον διάδοχο του Αλέξη Τσίπρα, δεν έκρυψε την προτίμησή του: «οι υποψήφιοι, λοιπόν, για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να έχουν καλή προϋπηρεσία κυβερνητικής διαχείρισης. Να έχουν υπηρετήσει στην κυβέρνηση και να έχουν φέρει θετικά αποτελέσματα» είπε δείχνοντας την Έφη Αχτσιόγλου.
Σε ότι αφορά την Ράνια Σβίγκου η οποία βρίσκεται στο στόχαστρο των... συντρόφων από καιρό για τη συμπεριφορά της στηριζόμενη φυσικά στις πλάτες του Αλέξη Τσίπρα, έσπευσε να υποστηρίξει μέσω ανάρτησης ότι «το όνομα του Αλέξη Τσίπρα έχει ήδη γραφτεί με ανεξίτηλα γράμματα στην ιστορία της Αριστεράς, αλλά και στη σύγχρονη ελληνική και ευρωπαϊκή ιστορία». Δεν παρέλειψε βέβαια να κάνεις και αναφορές που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν υπέρ της: «καθήκον μας είναι να προχωρήσουμε με ενότητα και συλλογικότητα», «με δημοκρατικές διαδικασίες, με μια βαθιά συζήτηση. Για τα αίτια της εκλογικής ήττας, αλλά, κυρίως, για το μέλλον αυτού του τόπου», «αλλά και έχοντας ως πρώτη έγνοια και προτεραιότητα τη διασφάλιση της ενότητας, τις συντεταγμένες συλλογικές διαδικασίες, κι ένα πλαίσιο πολιτικού διαλόγου όπου θα κατατίθενται και θα συζητούνται όλες οι απόψεις, όλες οι προτάσεις».