Το πόσο μακριά από την πραγματικότητα είναι η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ προκύπτει από τις δηλώσεις της και τις «προβλέψεις» της. Η Ράνια Σβίγκου εκτίμησε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει ο εγγυητής της ενότητας και της προοπτικής του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, ο ρόλος του θα είναι καθοριστικός και την επόμενη περίοδο, και θα συμβάλει και ο ίδιος, ώστε το κόμμα μας να προχωρήσει όσο το δυνατόν πιο συντεταγμένα». 

Προφανώς κανείς δεν της έχει πει ότι ο Τσίπρας έχει ετοιμάσει ταξίδι μοναχά για πάρτη του με προορισμό τις ΗΠΑ την κρίσιμη περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ θα βράζει. 

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που η Σβίγκου... πάει κουβά. Οι κακές γλώσσες θέλουν τα πουλέν της στις πρόσφατες εκλογές, αυτά για τα οποία χτύπησε το χέρι στο τραπέζι - και το χτύπησε αρκετές φορές σημειώνουν- τερμάτισαν... τελευταία και καταϊδρωμένα. 

Η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ εύχεται οι εκλογές να φέρει κόσμο - όχι τα μέλη του κόμματος αλλά κόσμο - στις κάλπες για να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία. Αγνοεί πως κάθε μέρα που περνά ολοένα και περισσότεροι γυρίζουν την πλάτη στην Κουμουνδούρου. Οριστικά. 

Βλέπει μάλιστα πως «όσοι θεωρούσαν ότι θα βγούνε τα μαχαίρια, ή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα αρχίσει να πυροβολεί τα πόδια του, έχουν ήδη διαψευστεί». Αυτό καλό θα ήταν να το πει -και να πείσει- και τους ανθυποψηφίους για την θέση του προέδρου.

Είναι ξεκάθαρο πως μια από τις πρώτες κινήσεις του νέου προέδρου θα είναι να ζητήσει την παραίτηση της γραμματέως. Για να ξεκουραστεί και η Ράνια που έχει περάσει πολλά...