Ανακωχή ή διάλυση κρίνονται στη συνεδρίαση -δεύτερη μέρα- της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε λίγο μετά τις 19.00 παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη ο οποίος χρεώνεται το εκρηκτικό κλίμα και προσπαθεί με επιθέσεις προς τα μίντια να το μεταθέσει αλλού. 

Φτάνοντας στην πλατεία Κουμουνδούρου μετά από μια... βόλτα στο Σύνταγμα αλλά χωριστά από τους βουλευτές, ο πρόεδρος του κόμματος υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει και θα το δείτε σύντομα». «Διαβάζω το Πρώτο Θέμα που λέει ‘χωριστά από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης στο Σύνταγμα, ανέβηκε σε τρακτέρ'. Πόσο ψέμα μπορεί να είναι αυτό, χωριστά από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ήμουν εκεί μαζί τους. Επιτέλους αυτή η προπαγάνδα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να τελειώνει. Από όλα τα μίντια. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει και αυτό θα το δείτε πολύ σύντομα» είπε χαρακτηριστικά βάλλοντας για ακόμα μια φορά κατά δημοσιογράφων.

Θυμίζεται ότι νωρίτερα, ο Γιώργος Τσίπρας άνοιξε θέμα αλλαγής ηγεσίας 48 περίπου ώρες πριν την προγραμματισμένη –προς το παρόν- έναρξη του συνεδρίου του κόμματος και 3,5 μήνες πριν τις εκλογές.

Ο ξάδελφος του Αλέξη Τσίπρα, διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην βουλευτής, μιλώντας στο ραδιόφωνο parapolitika fm εμφανίσθηκε να θέτει θέμα ηγεσίας στο κόμμα με αφορμή τις ραγδαίες εξελίξεις και τη στάση του Στέφανου Κασσελάκη που εμφανίζεται να αδιαφορεί και για καταστατικές λειτουργίες.

Εκφράζοντας τη διαφωνία του για το ερωτηματολόγιο που έστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης αλλά διευκρινίζοντας πως αυτό είναι απλά ένα περιστατικό τόνισε την ανάγκη να ξαναγυρίσει στη θέση του προέδρου ο Αλέξης Τσίπρας για να επισημάνει ότι:

«Αν δεν υπάρξει συνεννόηση, να υπάρξει ένας άνθρωπος που θα συγκεντρώνει τη συναίνεση όλων μας, ομόφωνα, να προχωρήσουμε μέχρι τις ευρωεκλογές».

Βέβαια υποστήριξε πως μέχρι τις ευρωεκλογές καλό θα ήταν να μείνει ο Στέφανος Κασσελάκης και το θέμα να ανοίξει ίσως μετά. Θέση που και στις δύο περιπτώσεις δείχνει πως στον ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει θέμα αλλαγής ηγεσίας.

Η χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας έγινε σε δραματικό κλίμα, ενώ διήρκησε πάνω από έξι ώρες, ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στους κορυφαίους του ΣΥΡΙΖΑ, που διαβλέπουν την προοπτική να βρεθούν λίγες ημέρες πριν το Συνέδριο «σε άλλο κόμμα, με άλλη πολιτική πλατφόρμα». Το κλίμα δυναμιτίστηκε ακόμη περισσότερο από την απόφαση του κ. Κασσελάκη να μην εμφανιστεί μέσω τηλεδιάσκεψης -ο ίδιος βρισκόταν στο Λονδίνο- αλλά μέσω επιστολής, που σε έντονους τόνους επέκρινε τα κορυφαία στελέχη τα οποία κάλεσε να σταματήσουν να «κυνηγούν χίμαιρες».