Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ξεφύγει. Η αγωνία τους να χρεώσουν στην κυβέρνηση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη τις τραγικές επιπτώσεις του ακραίου φαινομένου που έπληξε τη Θεσσαλία φτάνει σε εξίσου ακραία σημεία, με τον εκπρόσωπο του κόμματος να υποστηρίζει, επισήμως, ότι δεν εκκένωσαν τις περιοχές που θα χτυπούσε η κακοκαιρία ενώ γνώριζαν τι θα γίνει.

Την ώρα που οι ειδικοί έχουν όχι απλώς εκφράσει την τεράστια έκπληξη από τη σφοδρότητα του ακραίου φαινομένου αλλά και από τα δεδομένα που δημιουργήθηκαν, ο ΣΥΡΙΖΑ –που αναζητεί εναγωνίως λόγο ύπαρξης– ξεφεύγει από κάθε λογική. Και κυρίως λειτουργεί ως τρολ, όπως αυτά που έχουν ξαμοληθεί στο Διαδίκτυο και γράφουν τα αδιανόητα.

Η δήλωση του Στέργιου Καλπάκη αποτελεί μνημείο πολιτικής και μικροκομματικής σκέψης, αφού επί της ουσίας επιρρίπτει στον πρωθυπουργό ευθύνες διότι, όπως υποστηρίζει, «γνώριζε» τόσο για τη σφοδρότητα του φαινομένου όσο και τις συγκεκριμένες περιοχές που πλημμύρισαν.

Η δήλωση του Στέργιου Καλπάκη δείχνει πως και αυτήν τη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιλέξει τον δρόμο της ακραίας εκμετάλλευσης. Αυτόν που τον οδήγησε στη συντριπτική διπλή ήττα των εθνικών εκλογών. Οι υποψήφιοι αρχηγοί του, που δεν αντιδρούν, ουσιαστικά επιβεβαιώνουν πως απλώς θα ακολουθήσουν τα βήματα του Αλέξη Τσίπρα και όπου τους… βγάλει.

Μόνο που αυτές οι δηλώσεις οφείλουν και να τεκμηριώνονται. Το δήθεν ερώτημα που θέτει ο Στέργιος Καλπάκης επιβεβαιώνει την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ που όχι μόνο δεν αλλάζει, αλλά επί της ουσίας βουλιάζει όλο και περισσότερο προς τα άκρα που δήθεν καταγγέλλει.

Η απίστευτη και απαράδεκτη δήλωση Καλπάκη:

«Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε σήμερα τη Θεσσαλία για να δει τα τραγικά αποτελέσματα της ανεπάρκειάς του στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της πλημμύρας.

Επειδή, όμως, δήλωσε ότι δήθεν ποτέ δεν κρύφτηκε, οφείλει να δώσει απαντήσεις σε πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ieidiseis.gr στις πρώτες συσκέψεις για την κακοκαιρία στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στις οποίες συμμετείχε και ο κ. Μητσοτάκης, έγινε συγκεκριμένη συζήτηση για την Καρδίτσα, υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση για την ένταση του φαινομένου, την ποσότητα του νερού που θα έπεφτε και τον κίνδυνο πλημμύρας, καθώς και εισηγήσεις για εκκένωση συγκεκριμένων περιοχών. Ωστόσο αυτές αγνοήθηκαν.

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα:

Ισχύει ότι η κυβέρνηση γνώριζε νωρίτερα για το μέγεθος της κακοκαιρίας;

Ισχύει ότι υπήρξαν εισηγήσεις για εκκένωση συγκεκριμένων περιοχών, αλλά η απάντηση ήταν «Δεν μπορούμε να εκκενώσουμε τη Θεσσαλία;»