Επώνυμα στελέχη και ανώνυμα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται και πάλι μέσω των σόσιαλ μίντια να «παρακαλούν» για νεκρούς. Αναζητούν έναν συμψηφισμό και να πατήσουν πάνω σε θύματα από την καταστροφική θεομηνία που έπληξε τη Θεσσαλία. Κροκοδείλια δάκρυα με μοναδικό σκοπό να θέσουν θέμα για να πλήξουν την κυβέρνηση. Η κατάντια δεν έχει τέλος και το βαρέλι του λαϊκισμού δεν έχει πάτο.

Αυτό που συμβαίνει –και αυτήν τη φορά– στο Διαδίκτυο δεν έχει τέλος. Επώνυμοι Συριζαίοι εμφανίζονται από τη μία να γράφουν ότι δεν ήταν και κάτι τρομερό (η Σία Αναγνωστοπούλου το είπε και σε τηλεοπτικό σταθμό) και από την άλλη να κάνουν λόγο για νεκρούς, αφήνοντας να εννοηθεί πως κρύβουν τον αριθμό οι κυβερνώντες.

Θέλουν με κάθε τρόπο να συμψηφίσουν την αήθη συμπεριφορά των δικών τους στελεχών και τη στάση του Αλέξη Τσίπρα το βράδυ της τραγωδίας στο Μάτι. Δυστυχώς νεκροί υπάρχουν. Ο αριθμός είναι άγνωστος αν υπολογίσει κανείς και το γεγονός πως δεν υπάρχει καν αριθμός αγνοουμένων. Αυτό όμως δεν δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να παίζει με το γεγονός πως υπάρχουν και συγγενείς που αγωνιούν αδυνατώντας σε πολλές περιπτώσεις να επικοινωνήσουν με δικούς τους ανθρώπους.

Τη στιγμή που ο κρατικός μηχανισμός αδυνατεί να προσεγγίσει πλημμυρισμένες κατοικίες σε πολλά χωριά της Καρδίτσας, δύσκολα μπορεί κάποιος να κάνει οποιαδήποτε εκτίμηση. Και στις περιπτώσεις που υπάρχουν θύματα είναι τραγικό να γίνεται προσπάθεια να αναφερθεί αριθμός.

Το ξέρουν; Ναι. Και οι επώνυμοι και τα ανώνυμα τρολ. Απλώς δεν τους ενδιαφέρει. Εδώ έκαναν… δεήσεις για νεκρούς με τις φωτιές που κατέκαψαν τη χώρα. Σιγά μη «μασήσουν» με την τραγωδία που έπληξε τη Θεσσαλία – και όχι μόνον. Φυσικά οι ειδικοί επιστήμονες επισημαίνουν ότι η κακοκαιρία αυτή είναι πρωτοφανής. Σε Αγγλία και Γερμανία υποστηρίζουν πως οι τόνοι του νερού που έπεσαν πέφτουν σε περιοχές της χώρας τους σε έναν ολόκληρο χρόνο.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ μιλά ήδη για «κλιματική κατάρρευση» ξεπερνώντας και τις προηγούμενες αναφορές του για «κλιματική κρίση», οι οποίες είχαν αντικαταστήσει την «κλιματική αλλαγή». Και αυτά μέσα στην τελευταία πενταετία.

Αρκεί μια «βόλτα», μια περιήγηση στα σόσιαλ μίντια για να καταλάβει κανείς την κατάντια ορισμένων – και την απέλπιδα προσπάθεια να πάρουν  ρεβάνς μέσω θυμάτων…