Από τα μέσα κιόλας του 2023 έχουμε, αν μη τι άλλο, συνειδητοποιήσει όλοι (οι υγειώς σκεπτόμενοι) ότι η χώρα μας αποτελεί έναν από τους βασικούς «στόχους» της κλιματικής αλλαγής. Και λέω από το 2023 και όχι νωρίτερα, γιατί ειδικά φέτος αυτό που συμβαίνει δεν έχει προηγούμενο.

Σε λίγες ώρες έπεσε ποσότητα νερού αντίστοιχη με την ποσότητα 18 μηνών στην Αθήνα. Κι αυτό δεν είναι αντιμετωπίσιμο σε καμία περίπτωση. Το αν το μέγεθος της καταστροφής θα μπορούσε να είναι μικρότερο ή μεγαλύτερο, θα το δείξει η τελική αποτίμηση. Πάντως, σίγουρα, μιλάμε για ακραία φαινόμενα. Σε τέτοιο βαθμό, που το ανθρώπινο χέρι μπορεί τελικά να μην είναι αρκετό για να τα εμποδίσει.

Δυνητική ανικανότητα αλλά και πολιτικά οφέλη

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για τους Έλληνες όμως, εκτός από τη δυνητική ανικανότητα κάποιων να προστατέψουν αυτά για τα οποία έχουν εκλεγεί (και λέω δυνητική γιατί, όπως είπαμε, μόλις τελειώσει ο εφιάλτης θα γίνει η τελική αποτίμηση), κάποιοι προσπαθούν να αποκτήσουν πολιτικά οφέλη. Και ως συνήθως, αυτοί οι κάποιοι, προέρχονται από συγκεκριμένη «μπάντα».

Μόλις προχθές, η κα Σία Αναγνωστοπούλου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ούσα καλεσμένη σε τηλεοπτικό πάνελ, ανέφερε ότι «τόσο νερό έχει ξαναπέσει και μάλιστα περισσότερο».

Πότε; Πού;

Σιγή ιχθύος. Ο στρατός των τρολ της Κουμουνδούρου στο Διαδίκτυο έχει οργιάσει. «Φύγε» λένε στον Μητσοτάκη. Χωρίς βέβαια να έχουν καν εικόνα ποιον θα έχουν πρόεδρο, μια και η εκλογική Βαβέλ στα υψηλά κλιμάκια καλά κρατεί.

Περιμένουν αριθμούς νεκρών για να επιτεθούν

Φυσικά όμως δεν είναι αυτό που τους νοιάζει. Γιατί και οι ίδιοι ξέρουν ότι η κυβέρνηση δεν γίνεται να πέσει από καταστροφή που δεν είναι ανθρωπίνως διαχειρίσιμη. Είπαμε: είναι Ταλιμπάν, αλλά δεν είναι ηλίθιοι. Αυτό όμως που προσπαθούν μονίμως, αναμένοντας σαν κοράκια αριθμούς νεκρών (βλέπετε, το παραμύθι τόσων χρόνων ότι η Αριστερά νοιάζεται για τον άνθρωπο έχει πάει περίπατο), για να μπορέσουν να επιτεθούν και να αλλοιώσουν τον πρωθυπουργό, που ο λαός στη συντριπτική πλειοψηφία του 41% -και με double score από τον δεύτερο Αλέξη- θέλησε να τον κυβερνά.

Έγιναν λάθη; Πολύ πιθανό. Έγιναν όλες οι δουλειές που οφείλει να κάνει η αυτοδιοίκηση; Μπορεί και όχι. Μπορεί και ναι. Μετά τον εφιάλτη θα «κάνουμε ταμείο» στα σίγουρα κι εκεί θα αποδοθούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ.

Το σίγουρο είναι, πάντως, ότι άλλη μία φορά βλέπουμε την ανεπάρκεια σε πολιτικό επίπεδο της χώρας μας. Αυτήν την ανεπάρκεια που και ο ίδιος ο λαός συνειδητοποίησε για τα καλά και εμπιστεύτηκε τον Μητσοτάκη για δεύτερη, αλλά πιθανώς και τελευταία φορά, αν δεν φέρει εις πέρας την εντολή που πήρε από τον λαό: γυρίζουμε σελίδα… και τελειώνουμε με τις παθογένειες δεκαετιών.