Σε πάνελ του ACTION 24 όπου ήταν καλεσμένη η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, στην εκπομπή των δημοσιογράφων Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθυνού, μαζί με τον Γιώργο Καραμέρο από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο από το ΠΑΣΟΚ, κατήγγειλε την πάγια πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ να «δίνει γραμμή» στην ευρωομάδα της Αριστεράς (GUE/NGL) και να χτυπά τη χώρα μας, μαζί με τους Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για μικροκομματικά οφέλη.

Η συγκεκριμένη πρακτική είναι ως ακολούθως: δίνει τη «γραμμή» ο ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλει σύσσωμη η ευρωομάδα της Αριστεράς, προκειμένου να συσταθεί επιτροπή, η οποία θα παραπέμψει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια την Ελλάδα, με την ελπίδα να υπάρξει καταδίκη της χώρας μας. Εφόσον υπάρξει καταδίκη, αποκτά αφήγημα ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς βγαίνει και καταγγέλλει ότι υπό την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, διασύρεται η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο διάλογος Ασημακοπούλου - Καραμέρου

Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου: «Την ώρα που εμείς στις Βρυξέλλες, στην επιτροπή προϋπολογισμού, ζητάμε αύξηση κονδυλίων για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων -ακριβώς για τον ανασχεδιασμό και για την πρόληψη, αλλά και για την αλληλεγγύη εκ των υστέρων για να μην φύγουν οι άνθρωποι από εκεί- την ώρα που κάνουμε εμείς αυτό, η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει ερώτηση, που λέει ότι πρέπει να εξετάσει η επιτροπή, να πάει την Ελλάδα στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, επειδή δεν έχει συμμορφωθεί με έναν κανονισμό, που μιλάει για την εναρμόνιση του τρόπου με τον οποίο σχεδιάζεις τους χάρτες της πρόληψης».

Γιώργος Καραμέρος: «Μισό λεπτό, αυτό είναι κρίσιμο. Να το πείτε στους κατοίκους που βλέπουν τα χωριά τους κάτω από το νερό».

Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου: «Βεβαίως και είναι κρίσιμο - εσείς να πείτε στους κατοίκους, ότι αντί να ζητάτε λεφτά για να τους βοηθήσουμε, ζητάτε να πάμε την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό δικαστήριο».