Το ειδικό δικαστήριο για την πάταξη της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος των Τιράνων απέρριψε σήμερα το νέο αίτημα των δικηγόρων του δημάρχου της Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη για αντικατάσταση της προφυλάκισης του με άλλα περιοριστικά μέτρα, ώστε να του δοθεί η δυνατότητα να ορκιστεί και να αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του.

Ο κ. Μπελέρης παραμένει επί τρίμηνο προφυλακισμένος, γεγονός που του στερεί την δυνατότητα ορκωμοσίας του στο δημαρχιακό αξίωμα, με την προθεσμία επ αυτού να εκπνέει.

Σημειώνεται ότι λίγες μέρες πριν, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook μέσα από τη φυλακή, ο Φρέντι Μπελέρης απάντησε σε ανάρτηση του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα, στην οποία ο τελευταίος εξέφραζε την ενόχλησή του από το συλλαλητήριο που είχε πραγματοποιηθεί για την άμεση αποφυλάκιση του δημάρχου Χειμμάρας. Όπως διευκρίνιζε, «το συλλαλητήριο διοργάνωσαν Αλβανοί πολίτες ελληνικής και αλβανικής καταγωγής, όπου μεταξύ άλλων μίλησαν και οι δήμαρχοι από την Ελλάδα. Ήταν αυτοί οι πολίτες της Αλβανίας που, παρά τα όσα έκανε ο πρωθυπουργός Ράμα, δεν φοβήθηκαν αλλά με ψήφισαν και με εξέλεξαν δήμαρχο τον Μάιο».

Έκανε δε λόγο και για τις συνθήκες σύλληψης και προφυλάκισής του, όπως ότι ανακρίθηκε με μεθόδους ασφαλείας που έχουν απαγορευθεί από τη δεκαετία του '90.  «Ο "καλός" Edi Rama δεν θα μάθαινε ότι αυτά τα 33 χρόνια (δηλαδή από την πτώση του κομμουνισμού) που ακούμε για εκλογικά εγκλήματα μόνο ένα άτομο έχει συλληφθεί, αυτός είμαι εγώ και είμαι ελληνικής καταγωγής. Ο "καλός" Έντι Ράμα, επίσης, δεν θα μάθαινε ότι στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου αναφέρθηκαν 35 περιπτώσεις εκλογικών παρατυπιών. Μόνο εγώ έχω συλληφθεί και έχω προφυλακιστεί», σημείωνε.