Την ώρα που η Ελλάδα έχει καταφέρει να ευαισθητοποιήσει τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για το ζήτημα της συνεχιζόμενης προφυλάκισης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, βρήκε έναν απροσδόκητο σύμμαχο στο πρόσωπο του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Ξυδάκη

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Νίκος Ξυδάκης μετατράπηκε σε συνήγορο του Ράμα, χρησιμοποιώντας σε βάρος του Φρέντι Μπελέρη χαρακτηρισμούς που θα δίσταζε να χρησιμοποιήσει και ο εισαγγελέας που διέταξε την προφυλάκισή του. «Η Αθήνα και τα Τίρανα ξέρουν τον ρόλο του Μπελέρη. Δεν είναι ένας αθώος άνθρωπος, έχει ιστορία πολιτική και έχει ιστορία σκοτεινή. Θα έπρεπε να έχει καθαρίσει αυτή η ιστορία πολλούς μήνες πριν. Και να μην φτάσει να γίνει διπλωματικό αγκάθι στις όχι τόσο καλές σχέσεις Αθήνας και Τιράνων» είπε. 

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα το ειδικό δικαστήριο για την πάταξη της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος των Τιράνων απέρριψε το νέο αίτημα των δικηγόρων του Φρέντι Μπελέρη για αντικατάσταση της προφυλάκισης του με άλλα περιοριστικά μέτρα, ώστε να του δοθεί η δυνατότητα να ορκιστεί και να αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του.