Σε θετικό κλίμα εκτιμάται ότι έγινε η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, νωρίτερα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Το κλίμα αποτυπώνεται τόσο στη διάρκεια της συνάντησης, που κράτησε τον διπλάσιο από τον προγραμματισμένο χρόνο, στη θερμή χειραψία αλλά και στον διάλογο που είχαν οι δύο ηγέτες μπροστά στις κάμερες. Συγκεκριμένα, κατά την έναρξη της συνάντησης ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι «έχουμε νέα ομάδα στο υπουργικό συμβούλιο», με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναφέρει ότι «κι εμείς έχουμε καινούρια ομάδα. Aντιλαμβάνομαι πως οι υπουργοί έχουν ήδη μιλήσει και έχουν μία πολύ καλή επαφή και συνεργασία».

Στην αρχή της συνάντησης των δύο ηγετών ήταν παρών και ο επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, Ιμπραήμ Καλίν, ο οποίος και συνεχάρη τον Έλληνα πρωθυπουργό για την επανεκλογή του. Με τη σειρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον κ. Καλίν για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του.