Την πραγματοποίηση της επόμενης συνεδρίασης του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, το φθινόπωρο στη Θεσσαλονίκη, συμφώνησαν Μητσοτάκης και Ερντογάν, στη συνάντηση που είχαν σήμερα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.

Σε ανακοίνωσή του, το Μέγαρο Μαξίμου σημειώνει ότι οι δύο ηγέτες ομονόησαν στο ότι είναι προς όφελος των δύο χωρών το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στις διμερείς σχέσεις τους τελευταίους μήνες και συμφώνησαν να έχει συνέχεια και συνέπεια.

Συμφώνησαν επίσης να οικοδομήσουν πάνω στο θετικό μομέντουμ και να ενεργοποιήσουν κατά το επόμενο διάστημα πολλαπλούς διαύλους επικοινωνίας. Ακολούθως ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Τούρκος Πρόεδρος ανέθεσαν στους υπουργούς Εξωτερικών να καθοδηγούν τη διαδικασία και να ενημερώνουν τους ηγέτες για την πρόοδο που σημειώνεται.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι προσβλέπει σε πιο συχνές επαφές σε όλα τα επίπεδα, ώστε να οικοδομηθεί κλίμα εμπιστοσύνης και οι προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν σε βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας.