Συναγερμός έχει σημάνει στην Ευρώπη, καθώς έξι αεροδρόμια εκκενώθηκαν στην Γαλλία έπειτα από «απειλές για βόμβα», σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πρόκειται για τα αεροδρόμια της Λιλ, της Λυών, της Ναντ, της Νίκαιας, της Τουλούζης και του Μποβέ. Διεξάγονται έλεγχοι.

Επίσης στο Βέλγιο εκκενώθηκε το αεροδρόμιο της Οστάνδης.

Παράλληλα επίθεση με βόμβες μολότοφ δέχθηκε εβραϊκή συναγωγή στο Βερολίνο, σύμφωνα με την αστυνομία της Γερμανίας, καθώς τα αντισημιτικά περιστατικά στη γερμανική πρωτεύουσα αυξάνονται μετά τη βίαιη κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, αναφέρουν οι Times of Israel.

Σημειώνεται ότι προχθές το απόγευμα ένοπλος, Τυνήσιος, μέλος του ISIS, άνοιξε πυρ κοντά στην «Πλας Σενκτελέτ» της βελγικής πρωτεύουσας σκοτώνοντας δύο άτομα που φορούσαν φανέλες της εθνικής Σουηδίας.

Και σήμερα εκκενώθηκε το ανάκτορο των Βερσαλλιών, τρίτη φορά μέσα σε τέσσερις μέρες, λόγω απειλής για βόμβα.

Φόβοι για τρομοκρατικές ενέργειες στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η σύγκρουση στη Γάζα μπορεί να εμπνεύσει τρομοκρατικές ενέργειες στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ο επικεφαλής της βρετανικής υπηρεσίας αντικατασκοπείας MI5. Ο γενικός διευθυντής της MI5 Κεν Μακάλουμ συμμετείχε χθες, Τρίτη, μαζί με τους ομολόγους του των υπηρεσιών πληροφοριών της συμμαχίας Five Eyes (Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία) σε συνάντηση την οποία φιλοξένησε το FBI.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Μακάλουμ ειπε: «Υπάρχει σαφώς η πιθανότητα τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή να προκαλέσουν μεγαλύτερο όγκο απειλής για το Ηνωμένο Βασίλειο και/ή αλλαγές στη μορφή της απειλής σε όρους στόχων».  «Τρομοκράτες μπορεί να αντλήσουν έμπνευση όχι μόνο από πράγματα που βλέπουν να συμβαίνουν μέσα στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και από πράγματα που βλέπουν να συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή ή στην ήπειρο ή αλλού». «Θα ήταν λοιπόν ανόητο να μην παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή και το κάνουμε».