Μνήμες από την πιο σκοτεινή περίοδο της ευρωπαϊκής ιστορίας ξύπνησε η αποτρόπαια πράξη αγνώστων να σχεδιάσουν αστέρια του Δαβίδ σε τοίχους κτηρίων στο Παρίσι

Περίπου 60 αστέρια σχεδιάστηκαν στις προσόψεις κτηρίων του 14ου διαμερίσματος της πρωτεύουσας της Γαλλίας και προκάλεσαν αισθήματα αποτροπιασμού αλλά και ντροπής στους κατοίκους. Σε μήνυμά στο Χ, η δήμαρχος του 14ου διαμερίσματος, Καρίν Πετί, κατήγγειλε τις αντισημιτικές  και ρατσιστικές πράξεις. «Ο αντισημιτισμός έχει κατακλύσει τους δρόμους μας. Οι δράστες πρέπει να βρεθούν και να καταδικαστούν. Αυτή η πράξη θυμίζει τις διαδικασίες της δεκαετίας του 1930 και του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που οδήγησαν στην εξόντωση εκατομμυρίων Εβραίων» έγραψε. 

«Υπάρχει ξεκάθαρα μεταξύ των ανθρώπων που το έκαναν μια επιθυμία να τρομοκρατήσουν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πρόεδρος της Ένωσης Εβραίων Φοιτητών της Γαλλίας (UEJF) Σαμιουέλ Λεζουαγιέ.

Σύμφωνα με τη «Figaro» η συγκεκριμένη πράξη συνιστά αδίκημα που τιμωρείται με μέγιστη ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και πρόστιμο, ύψους 30.000 ευρώ.