Το ανάκτορο των Βερσαλλιών εκκενώνεται και πάλι μέσα σε τέσσερις ημέρες έπειτα από ειδοποίηση για βόμβα και θα
παραμείνει κλειστό για το υπόλοιπο τη ημέρας, έγινε γνωστό από την αστυνομία και την αρχή διαχείρισης του ανακτόρου.

«Για λόγους ασφαλείας το ανάκτορο των Βερσαλλιών εκκενώνεται από τους επισκέπτες του και κλείνει τις πόρτες του για σήμερα», ανακοίνωσε το Chateau de Versailles στον λογαριασμό του στο Twitter (X).

Το ανάκτορο των Βερσαλλιών εκκενώθηκε και πάλι το απόγευμα του Σαββάτου έπειτα από ειδοποίηση για βόμβα μέσω ανώνυμου μηνύματος στο site moncommissariat.fr, καθώς η Γαλλία ζει υπό τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων.

Το γεγονός έρχεται ενώ η Γαλλία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού μετά και την επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Αρράς. Ο δράστης της επίθεσης που τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι έναν καθηγητή σε λύκειο της Αράς, της βόρειας Γαλλίας, είχε αναρτήσει ένα βίντεο στο οποίο αναλέλαβε την ευθύνη πριν προβεί στην ενέργειά του. Σε αυτό, ο Μοχάμεντ Μογκούτσκοφ, 20 ετών ρωσικής υπηκοότητας αλλά με καταγωγή από την Ινγκουσετία, γνωστός για ισλαμιστική ριζοσπαστικοποίηση, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο όνομα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Αυστηρότερους ελέγχους ζητά η Σουηδία

Η Σουηδία και η ΕΕ χρειάζονται καλύτερους συνοριακούς ελέγχους και η Σουηδία θα πρέπει να αυξήσει την δική της ασφάλεια, είπε στο μεταξύ σήμερα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Ουλφ Κρίστερσον μετά την επίθεση που εξαπέλυσε χθες, Δευτέρα, ένοπλος στις Βρυξέλλες σκοτώνοντας δύο Σουηδούς πολίτες.

Ο Κρίστερσον είπε ότι η Σουηδία και η ΕΕ θα πρέπει να προστατεύουν καλύτερα τα σύνορά τους και να διασφαλίζουν ότι επικίνδυνα πρόσωπα δεν θα μπορούν να βρίσκονται παράνομα μέσα στην περιοχή.

Η Σουηδία αύξησε το επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατία στο δεύτερο υψηλότερο τον Αύγουστο μετά τις πυρπολήσεις αντιτύπων του Κορανίου και άλλων ενεργειών στη χώρα βεβήλωσης του ιερότερου βιβλίου για το ισλάμ, οι οποίες προκάλεσαν τζιχαντιστικές απειλές.

Οι σουηδικές αρχές έχουν επίσης αναφέρει ότι η χώρα έχει γίνει στόχος παραπληροφόρησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με θέματα όπως το κάψιμο του Κορανίου και η μεταχείριση από τις κοινωνικές υπηρεσίες των μουσουλμανικών οικογενειών.