Συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων των κυβερνήσεων των ΗΠΑ και της Ουκρανίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ουάσινγκτον στην οποία υπεγράφη συμφωνία για την επιτάχυνση της συμπαραγωγής όπλων και ανταλλαγής δεδομένων.

Η επιστολή προθέσεων υπογράφηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης εκπροσώπων της βιομηχανίας και των κυβερνήσεων των ΗΠΑ και της Ουκρανίας και «θα δώσει προτεραιότητα στη συμπαραγωγή και την ανταλλαγή τεχνικών δεδομένων που θα σχετίζονται με τις επείγουσες επιχειρησιακές ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας», δήλωσε ο Τζέισον Ίσραελ, διευθυντής Αμυντικής Πολιτικής και Στρατηγικής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, ενώπιον ενός ακροατηρίου περισσότερων των 200 ατόμων, στο αμφιθέατρο του υπουργείου Εμπορίου.

Στόλτενμπεργκ: Προετοιμασμένη η Δύση για κακές ειδήσεις από την Ουκρανία

Υπενθυμίζεται ότι λίγα 24ωρα νωρίτερα, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, είχε τονίσει ότι η Δύση θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη και για κακές ειδήσεις από την Ουκρανία.

«Οι πόλεμοι αναπτύσσονται σε φάσεις», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξή του το Σάββατο στο γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD και πρόσθεσε ότι «πρέπει να στηρίξουμε την Ουκρανία τόσο σε καλές όσο και σε κακές στιγμές».

Είπε μάλιστα, χωρίς να γίνει πιο συγκεκριμένος, ότι «θα πρέπει επίσης να είμαστε προετοιμασμένοι για κακές ειδήσεις».