Την ακλόνητη υποστήριξη των χωρών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Ουκρανό υπουργό άμυνας, Ρουστέμ Ουμέροφ, σήμερα στις Βρυξέλλες

Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ και ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο των μαχών και τις επείγουσες στρατιωτικές ανάγκες της Ουκρανίας. «Με τον χειμώνα να αναμένεται να περιπλέξει τις μάχες, ο κ. Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι οι Σύμμαχοι έχουν δεσμευτεί να ενισχύσουν την πολιτική και πρακτική υποστήριξη προς την Ουκρανία καθώς αμύνεται ενάντια στη ρωσική εισβολή», αναφέρει ανακοίνωση του ΝΑΤΟ. Ο Γ.Γ. επανέλαβε, επίσης, ότι το ΝΑΤΟ θα παράσχει μακροπρόθεσμη υποστήριξη στην Ουκρανία για να καταστήσει τις δυνάμεις της Ουκρανίας πλήρως διαλειτουργικές εντός του ΝΑΤΟ και να τις φέρει ακόμη πιο κοντά στη Συμμαχία.

Η ένταξη

Στη συνάντηση συζητήθηκε και η πορεία της Ουκρανίας προς την ένταξη στο ΝΑΤΟ και οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειές της. Ο Γ. Στόλτενμπεργκ επανέλαβε ότι η Ουκρανία θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ όταν συμφωνήσουν όλοι οι Σύμμαχοι και όταν εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις.

Η συνάντηση Στόλτενμπεργκ-Ουμέροφ ακολουθούν τη συνεδρίαση του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ουκρανίας σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών την περασμένη Τετάρτη 29 Νοεμβρίου. Ο κ. Στόλτενμπεργκ είχε προηγουμένως συναντηθεί με τον υπουργό Ουμέροβ στο Κίεβο τον Σεπτέμβριο και κατά τη συνάντηση των Υπουργών 'Αμυνας του ΝΑΤΟ τον Οκτώβριο.