Φαίνεται ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν το έχουν με τη διάκριση των θεσμικών ρόλων, καθώς η νέα εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος και πρώην βουλευτής, Δώρα Αυγέρη, εξακολουθεί να μπερδεύει τον ρόλο του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τον ρόλο του Σωκράτη Φάμελλου, ο οποίος θεσμικά είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή της η Δώρα Αυγέρη, απαντώντας στον Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με όσα είπε για τον Στέφανο Κασσελάκη από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο Άδωνις Γεωργιάδης ας είναι πιο προσεκτικός την επόμενη φορά που θα σπεύσει να χαρακτηρίσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Τι προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής

Ίσως κάποιος πρέπει να διδάξει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον Κανονισμό της Βουλής των Ελλήνων, σύμφωνα με τον οποίο (άρθρο 20), πρόεδρος της μεγαλύτερης κοινοβουλευτικής ομάδας που δεν συμμετέχει στην κυβέρνηση ονομάζεται αρχηγός της αντιπολίτευσης και πρέπει να είναι εκλεγμένος βουλευτής. Επομένως, ο εκλεγμένος βουλευτής Σωκράτης Φάμελλος και πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όχι ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο τελευταίος δεν είναι εκλεγμένος βουλευτής, άρα θεσμικά παραμένει απλά πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τόσα χρόνια στη Βουλή και να μη γνωρίζουν ούτε τα βασικά του κανονισμού, αποτελεί πραγματικά ντροπή για την αξιωματική αντιπολίτευση και μας κάνει να αναρωτιόμαστε τις γνώσεις τους σε πιο σύνθετα κοινοβουλευτικά και νομικά θέματα.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ας είναι πιο προσεκτικός την επόμενη φορά που θα σπεύσει να χαρακτηρίσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κι ας βρει πρώτα έστω και μια κουβέντα να πει για τα δημοσιεύματα των New York Times και του Documento, τα οποία αποκαλύπτουν την «ειδική» σχέση που φέρεται να είχε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ με τη Huawei και τα δώρα που φέρεται να λάμβανε από την κινεζική εταιρεία.


Εκτός κι αν, ξέχασε να μιλήσει για αυτά, επειδή κοιτούσε το ρολόι του.