Τους φορολογουμένους που δεν έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση την τελευταία πενταετία, καθώς και όσους έχουν αποκρύψει εισοδήματα αναζητά μέσω διασταυρώσεων η φορολογική διοίκηση μετά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Επί της ουσίας οι φορολογικές αρχές έχουν βάλει στο στόχαστρο υποθέσεις του 2017, οι οποίες παραγράφονται στο τέλος του έτους, με τους ελεγκτές των ΔΟΥ και των Ελεγκτικών Κέντρων να έχουν λάβει εντολή να στείλουν φέτος τουλάχιστον 15.000 καταλογισμούς με φόρους «κατ’ εκτίμηση». 

Σημειώνεται πως το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και η ΑΑΔΕ ανακοίνωσαν χθες ότι, προκειμένου να διευκολυνθούν τα νομικά και φυσικά πρόσωπα που ενδεχομένως να αντιμετώπισαν πρόβλημα στην υποβολή δηλώσεων τις τελευταίες ώρες της υποβολής λόγω υπερφόρτωσης του συστήματος, τούς δίνεται η δυνατότητα υποβολής αυτών των δηλώσεων μέχρι τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023, χωρίς καμία επιβάρυνση.

Το ίδιο ισχύει και για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που θα υποβάλουν τροποποιητική δήλωση φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2022.