Οσοι θέλουν να λύσουν τις διαφορές τους με την Εφορία μακριά από τις δικαστικές αίθουσες θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην Επιτροπή Εξώδικης Επίλυσης Διαφορών μέχρι τις 30 Ιουνίου 2024 και εφόσον δεχθούν την πρόταση της Επιτροπής θα κερδίσουν κούρεμα έως 75% στα πρόστιμα και εξόφληση της οφειλής σε έως 24 μηνιαίες δόσεις.

Το παράθυρο για το κλείσιμο χιλιάδων φοροϋποθέσεων που λιμνάζουν στα δικαστήρια άνοιξε για άλλη μια φορά το άρθρο 48 του φορολογικού νομοσχεδίου, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους φορολογουμένους με φορολογικές διαφορές που εκκρεμούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στα τακτικά διοικητικά δικαστήρια να υποβάλουν αίτηση ενώπιον της Επιτροπής με αίτημα την εξώδικη επίλυση της διαφοράς.

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά έως τις 30 Ιουνίου 2024. Το αίτημα, σύμφωνα με την εφημερίδα τα «Νέα»,  μπορεί να αφορά μόνο υποθέσεις που εκκρεμούν και δεν έχουν συζητηθεί ενώπιον του ΣτΕ και των διοικητικών δικαστηρίων έως τις 29 Ιουνίου 2024, ενώ αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν και για υποθέσεις για τις οποίες είχε υποβληθεί αίτηση και απορρίφθηκαν από την Επιτροπή για τυπικούς λόγους.