Στην Ελλάδα ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης, Γ. Λαγός

by news

Στην Ελλάδα βρίσκεται πλέον ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής, Γιάννης Λαγός. Παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές το πρωί του Σαββάτου (15/5), στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, και το μεσημέρι (λίγο μετά τις 15:00) έφτασε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

O Λαγός εκδόθηκε στη χώρα μας, προκειμένου να οδηγηθεί σε κατάστημα κράτησης για να εκτίσει την ποινή των 13 ετών και 8 μηνών που του επιβλήθηκε στις 7 Οκτωβρίου 2020 από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Το οποίο, δίκασε την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».

Η εισαγγελία Βρυξελλών σημειώνει ότι ο Γιάννης Λαγός δεν άσκησε έφεση κατά της απόφασης του ολλανδόφωνου Πρωτοδικείου των Βρυξελλών στις 7 Μαΐου 2021, με το οποίο κήρυξε εκτελεστό το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψής του.

Σήμερα θα βρεθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών στο Εφετείο προκειμένου να λάβει το φυλακιστήριο που θα συνταχθεί, με βάση την απόφαση που εξέδωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στις 22 Οκτωβρίου 2020 επί των αναστολών στους καταδικασθέντες. Με το οποίο θα οδηγηθεί, τις επόμενες ώρες, πιθανότατα στις φυλακές Δομοκού.

Η μεταγωγή του Γ. Λαγού έγινε με κλούβα που συνοδευόταν από δύο τζιπ της Αστυνομίας και ισχυρή δύναμη. Βγαίνοντας από το όχημα, για να εισέλθει στο κτίριο του Εφετείου, φώναξε: «Για την Ορθοδοξία και την Ελλάδα, αξίζει κάθε θυσία».

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα