Στον Αλέξη Τσίπρα επιχειρεί να φορτώσει όλα τα δεινά του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος είπε την Πέμπτη ότι η απόφαση για το κλείσιμο του ημερήσιου φύλλου της «Αυγής» ελήφθη πριν αναλάβει ο ίδιος την προεδρία του κόμματος. 

«Καταρχάς, η απόφαση του κλεισίματος του ημερήσιου φύλλου είχε παρθεί από την Πολιτική Γραμματεία πριν εκλεγώ πρόεδρος» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε: «Πραγματικά, ξέρω τι μπορεί να σκέφτονται αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι της "Αυγής", όντως, όπως έχω πει γνωρίζω την ευθύνη που έχουμε όλοι μας, απλά βρισκόμαστε μπροστά σε μια πραγματικότητα».

Ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι επιχείρησε να... πασάρει την καταρρέουσα Αυγή στους εργαζόμενους. «Προσφερθήκαμε να αναλάβουν την "Αυγή" εξ’ ολοκλήρου οι εργαζόμενοι, χωρίς να είναι μέτοχος ο ΣΥΡΙΖΑ. Από ό,τι ακούσαμε, δεν το επιθυμούν» είπε και πρόσθεσε: «Έχουμε προσπαθήσει να βρούμε παραπάνω διαφήμιση, αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα που ό,τι φανερό, τιμωρείται, είναι δύσκολο το να βρεις διαφήμιση από επιχειρήσεις σε κομματικό φύλλο». 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για τα 20.000 ευρώ που έδωσε για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις των κομματικών ΜΜΕ και είπε ότι  είναι παράδειγμα προς μίμηση. «Θεωρώ ότι θα είναι πολύ καλό παράδειγμα για όλα τα μέλη των οργάνων, για τους βουλευτές και εκείνοι να συνεισφέρουν ό,τι μπορούν, το κατά δύναμην, για να μπορέσουμε να κάνουμε την μετάβαση στους εργαζόμενους» είπε. 

«Η "Αυγή" διαδικτυακά θα συνεχίσει να υπάρχει. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή από το έντυπο, καθημερινό φύλλο ζημιωνόμαστε κάθε μέρα, οικονομικά. Δεν σημαίνει ότι δεν θα παράγουμε περιεχόμενο. Υπάρχουν τρόποι που μπορεί αυτό το πολύ καλό ανθρώπινο δυναμικό, να συνεχίσει να προσφέρει. Ας αρχίσουμε με την οικονομική βοήθεια που μπορούμε να δώσουμε στο κόμμα μας, αρχίζοντας με δωρεά στο syriza.gr», κατέληξε ο Στέφανος Κασσελάκης.