Δεν είναι απλά μια επιστολή αυτή των 87 στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει  αποδέκτη τον Στέφανο Κασσελάκη με αφορμή το θέμα που ο ίδιος άνοιξε αναφορικά με «μαύρα χρήματα» και τα οικονομικά του κόμματος αλλά και το λουκέτο στο καθημερινό φύλλο της «Αυγής». Είναι ένα μήνυμα από τονΑλέξη Τσίπρα προς τον διάδοχό του και τα όσα σε βάρος του καταμαρτυρεί έστω και αν επιχειρεί στη συνέχεια να τα μαζέψει…

Οι υπογραφές που συνοδεύουν την επιστολή είναι χαρακτηριστικές. Πρώτα απ' όλα μεταξύ αυτών είναι και 7 βουλευτές. Ανήκουν στην αποκαλούμενη «φρουρά» του Αλέξη Τσίπρα και φέρονται ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι και σε προσωπικό επίπεδο – ό,τι και αν αυτό σημαίνει για το προσεχές διάστημα. Ο αριθμός βέβαια είναι ενδεικτικός. Δεν είναι οι μόνοι. Υπογράφοντας όμως αυτήν την επιστολή μπαίνουν απέναντι.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει 7 βουλευτές –6 για την ακρίβεια– τότε χάνει και τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφού θα βρεθεί πίσω από το ΠΑΣΟΚ, κάτι που έχει ενδιαφέρον και καταγράφεται στο πλαίσιο των εξελίξεων που ταλανίζουν την Κουμουνδούρου μετά την ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη και τα όσα αυτή αναφέρει σε συνδυασμό πάντα με το κλείσιμο της «Αυγής».

Ακόμη πιο ενδιαφέρουσα γίνεται η επιστολή αν δει κάποιος ορισμένες από τις υπογραφές. Ζανέτ Τσίπρα (η αδελφή του πρώην πρωθυπουργού), Γιώργος Τσίπρας (ο ξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του κόμματος), ο Αλέκος Φλαμπουράρης (μέντορας του Αλέξη Τσίπρα, πρόσωπο άμεσα συνδεδεμένο μαζί του), αλλά και ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Κώστας Ζαχαριάδης και άλλοι.

Με απλά λόγια, το μήνυμα έχει συγκεκριμένο αποστολέα όσο και αν ο ίδιος αποφεύγει να τοποθετηθεί δημοσίως. Έχει και συγκεκριμένο αποδέκτη, τον Στέφανο Κασσελάκη και τη στάση που έχει τηρήσει μέχρι σήμερα. Αφορά και τα περί Κεντροαριστεράς, στην οποία ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να προηγείται στις προτιμήσεις όσων τάσσονται υπέρ της… συγχώνευσης ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και λοιπών κομμάτων…

Επίσης αποτελεί και μήνυμα προς άλλα στελέχη, άλλους βουλευτές και όλους όσοι τάσσονται κατά των χειρισμών και των αποφάσεων του νυν προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Μήνυμα ότι δύναται να διαμορφωθεί ένας ισχυρός πόλος εντός του κόμματος στον οποίο θα μπορούν να αποταθούν οι διαφωνούντες.