Με το ευαίσθητο για χιλιάδες ανθρώπους θέμα των πλειστηριασμών επιχειρεί να παίξει ο ΣΥΡΙΖΑ, ρίχνοντας για άλλη μια φορά λάσπη και διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα. Αυτή τη φορά η Κουμουνδούρου επιχείρησε να χρεώσει στον Άδωνι Γεωργιάδη αδιαφορία για το ζήτημα της πρώτης κατοικίας επειδή απευθυνόμενος στον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάση Θεοχαρόπουλο, χαρακτήρισε «ντεμοντέ» τις αβάσιμες κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας του ότι για αυτού του είδους την επιχειρηματολογία το κόμμα του συνετρίβη στις εκλογές της 21ης Μαΐου. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας είναι να προχωρήσει σε τσουνάμι πλειστηριασμών χωρίς να δώσει λογαριασμό. «Είναι τέτοια η αλαζονεία της Νέας Δημοκρατίας που νομίζει ότι οι πολίτες της έδωσαν λευκή επιταγή για να βγάλει τις πρώτες κατοικίες τους στο σφυρί. Γι’ αυτό άλλωστε και στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά στο ιδιωτικό χρέος. Γιατί το σχέδιο της είναι να πάρει λευκή επιταγή για τσουνάμι πλειστηριασμών χωρίς να δώσει λογαριασμό. Όσο κι αν θέλει ο κ. Γεωργιάδης να μην μιλάμε, τα προβλήματα των πολιτών παραμένουν εδώ, απαιτούν δίκαιες λύσεις και δεν είναι καθόλου “ντεμοντέ”. Ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται στους πολίτες με το σχέδιο του για την ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, για την προστασία της πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης και αγροτικής γης, με υποχρεωτικότητα ρύθμισης και δυνατότητα δικαστικής προσφυγής» είπε η Κουμουνδούρου.

Φυσικά ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν άφησε αναπάντητες αυτές τις κατηγορίες και υπενθύμισε αμέσως στον Θανάση Θεοχαρόπουλο ότι ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που εφάρμοσε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για να μην υπάρχουν αντιδράσεις και πρόσθεσε ότι έβλεπε από το γραφείο του τα ΜΑΤ να «μπαγλαρώνουν» τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη που προσπαθούσαν να σταματήσουν τη διαδικασία. 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης πήγε ακόμη πιο πίσω, στην περίοδο που ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ως πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, είχε συμμαχήσει με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, και κατακεραύνωνε τον ΣΥΡΙΖΑ. «Όχι μόνο κάνει ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς αλλά βάζει και τα ΜΑΤ σε κλειστούς χώρους να ρίχνουν δακρυγόνα. Όταν υπάρχουν δακρυγόνα από μια κυβέρνηση της αριστεράς είναι κάτι που με θλίβει» έλεγε κάποτε ο κ. Θεοχαρόπουλος.