Το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Όλα τα Παιδιά στην Εκπαίδευση» (All Children in Education) που εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης της υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφίας Βούλτεψη, με τον νέο διπλωματικό εκπρόσωπο της Unicef στην Ελλάδα, δρ. Γκασάν Χαλίλ. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά ώστε το πρόγραμμα-πρότυπο για όλη την Ευρώπη να συνεχιστεί απρόσκοπτα.

Το «Όλα τα Παιδιά στην Εκπαίδευση», που αποτέλεσε μία ιδέα και πρωτοβουλία της υφυπουργού, ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2021 με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας και με κοινό στόχο την υποστήριξη της σχολικής ετοιμότητας, τη διευκόλυνση της εκπαίδευσης και την επιτυχημένη μετάβαση και ένταξη των παιδιών προσφύγων στο σχολείο.

Η κ. Βούλτεψη,σε δηλώσεις της, τόνισε: «Είναι μεγάλη χαρά μου που μία ιδέα έγινε πραγματικότητα και πλέον έχουμε στα χέρια μας το εμβληματικό πρόγραμμα άτυπης εκπαίδευσης, μία πολύτιμη γέφυρα μετάβασης στην τυπική εκπαίδευση και στο δημόσιο σχολείο».

Από την πλευρά του, ο κ. Χαλίλ επεσήμανε: «Η συνεργασία που έχουμε με την Ελλάδα και το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου είναι μοντέλο και για τις άλλες χώρες. Εκτιμούμε την υποδοχή της Ελλάδας στους πρόσφυγες. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας μου εδώ επισκέφθηκα δομές, έχω διαπιστώσει ένταξη στην εκπαίδευση και θέλω να δηλώσω ότι η ενσωμάτωση των παιδιών προσφύγων αποτελεί πρότυπο».