Σκληρή απάντηση στην εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, για τη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα Κασιδιάρη έδωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, από το πλατό του ΑΝΤ1, όπου βρέθηκαν το πρωί καλεσμένοι, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι δημοκράτες μόνο στα λόγια».

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς σχετικά με την απόφαση του Αρείου Πάγου, με την οποία απαγορεύτηκε η συμμετοχή του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη στις εκλογές, ο Άκης Σκέρτσος σημείωσε ότι «τα εκλογο-μαγειρέματα δεν αφορούν τους πολίτες. Εσείς θα θέλατε μία εγκληματική οργάνωση στη Βουλή; Ο ΣΥΡΙΖΑ στο ερώτημα αυτό απάντησε με τη στάση του "Δεν ξέρουμε". Είναι στα λόγια και μόνο δημοκράτες».

Αντί ουσιαστικής απάντησης, η Πόπη Τσαπανίδου επιχείρησε να περάσει στην «αντεπίθεση», λέγοντας ότι «εσείς φέρνατε τη μία τροπολογία μετά την άλλη και πίνατε καφέδες γύρω από το Μαξίμου με ανώτατους λειτουργούς του Αρείου Πάγου». Για να εισπράξει την απάντηση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι  «το 2021 φέραμε νόμο που λέει πως δεν μπορεί να είναι αρχηγός κόμματος κάποιος που έχει καταδικαστεί. Δεν έχουμε ανοιχτή πόρτα σε αρχηγούς ακροδεξιών κομμάτων και η άποψη του κ. Αθανασίου για τον κ. Κανελλόπουλο ήταν καθαρά προσωπική και όχι πολιτική».

Κατά τα άλλα και σε ό,τι αφορά την επομένη των εκλογών, ο Άκης Σκέρτσος απέκλεισε το σενάριο συνεργασίας ΝΔ με ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «αποκλείουμε κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ με τις σκληρές γραμμές που έχει χαράξει. Μάλιστα, ο κ. Ανδρουλάκης δεν δείχνει κανέναν σεβασμό στην ψήφο των πολιτών και "κλείνει" κάθε πόρτα παραγωγικής συζήτησης όταν λέει πως δεν βλέπει για πρωθυπουργό σε κυβέρνηση συνεργασίας ούτε τον Κυριάκο Μητσοτάκης ούτε τον Αλέξη Τσίπρα. Άλλωστε, η ΝΔ εδώ και μία τετραετία έχει αντιμετωπίσει με επάρκεια όσα προέκυψαν αλλά και με εντομότητα όσα δεν πήγαν καλά».

Από την πλευρά της η κ. Τσαπανίδου είπε πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα θα πάρει τη διερευνητική εντολή και θα σχηματίσει κυβέρνηση. Συμπλήρωσε δε ότι δεν θα γίνει κυβέρνηση ηττημένων.