Με προσωπική επίθεση κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου επέλεξε να συνεχίσει την προσπάθεια εκφοβισμού και αποδόμησης των δημοσκοπικών εταιρειών η Πόπη Τσαπανίδου, επιβεβαιώνοντας ότι η τοξικότητα και οι στοχοποιήσεις πολιτικών αντιπάλων θα αποτελέσουν την βασική προεκλογική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στο αυτονόητο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για κανόνες διαφάνειας κατά την προεκλογική περίοδο, ο κ. Σκέρτσος δεν απάντησε ως κυβερνητικός εκπρόσωπος αλλά ως εκπρόσωπος των εταιρειών δημοσκοπήσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Η κυβέρνηση που δεν κάλεσε ποτέ τον ΣΕΔΕΑ να παρέμβει για τα εικονικά τιμολόγια χωματουργικών εργασιών του δημοσκόπου του Μαξίμου, κ. Γεράκη, μιλάει τώρα για αντιεπιστημονική και αντιδεοντολογική επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία».

Και αφού έδειξε ότι θα κορυφώσει τις επιθέσεις όσο οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ποσοστά που δεν αρέσουν στον ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε με αναφορές στον Άκη Σκέρτσο.

«Τις ειρωνείες δε για “συστημικά” ΜΜΕ και “ελίτ των ολιγοπωλίων” μόνο από έναν άνθρωπο του ΣΕΒ, όπως ο κ. Σκέρτσος τις περιμέναμε» είπε για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο σε μια επιχείρηση να τον στοχοποιήσει επικαλούμενη προηγούμενη επαγγελματική του ιδιότητα στο πλαίσιο του λαϊκισμού και τη λογική με την οποία απευθύνεται η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στους οπαδούς της.

Και κατέληξε λέγοντας ότι «περιμέναμε όμως και μια καθαρή απάντηση για το ντιμπέιτ. Δεν τη λάβαμε. Απ` ό,τι φαίνεται αναζητούν δικαιολογία για να κρύψουν τον κ. Μητσοτάκη για άλλη μια φορά» την ώρα που ο Άκης Σκερτσος σημείωσε με σαφήνεια πως όλα θα συζητηθούν στην διακομματική όπου και ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει το αίτημά του.