«Ω, Θεέ μου, τι ψέμα!» Αυτός είναι ο τίτλος που ταιριάζει στη χθεσινή ανακοίνωση που έβγαλε ο ΣΥΡΙΖΑ –με καθυστέρηση τουλάχιστον 24 ωρών– για να καταδικάσει την επίθεση που δέχτηκε ο Θ. Πλεύρης με την οικογένειά του. Και αυτό γιατί η Κουμουνδούρου της Πόπης Τσαπανίδου ισχυρίστηκε στο επίμαχο δελτίο Τύπου πως η ΝΔ δεν είχε αποδοκιμάσει τις επιθέσεις που είχαν δεχτεί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο της συμφωνίας των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη σχετική πίεση που δέχτηκε, έβγαλε την εξής ανακοίνωση για την υπόθεση του Θ. Πλεύρη: «Η καταδίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απέναντι σε επιθέσεις και βίαιες ενέργειες είναι διαχρονική και αδιαπραγμάτευτη. Αντιθέτως, η ΝΔ ουδέποτε καταδίκασε τη στοχοποίηση και τις επιθέσεις με μολότοφ ακόμη και στα σπίτια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και σε αυτές τις εκλογές δίνει τη μάχη των ιδεών και των επιχειρημάτων και αυτό το κλίμα πολιτικού πολιτισμού θα υπερασπιστούμε απέναντι σε όποια παιχνίδια εντυπώσεων».

Ο ισχυρισμός αυτός του ΣΥΡΙΖΑ είναι πέρα για πέρα ψευδής, καθώς η ΝΔ είχε καταδικάσει με απόλυτο τρόπο τις επιθέσεις που είχαν δεχτεί για τη συμφωνία των Πρεσπών οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, προς επίρρωση της αλήθειας, σας παραθέτουμε το σχετικό ρεπορτάζ από την «Εφημερίδα των Συντακτών»: «Τη φασιστική επίθεση με μολότοφ στο σπίτι της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρας Τζάκρη, στα Γιαννιτσά, την ώρα που ήταν μέσα η οικογένειά της, καταδίκασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Σε υψηλούς τόνους ήταν το χθεσινοβραδινό μήνυμα του πρωθυπουργού μέσω Twitter, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αποκάλεσε “ηθικό αυτουργό” τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στον απόηχο της οργανωμένης στοχοποίησης βουλευτών της Β. Ελλάδας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με παρακίνηση μάλιστα στελέχους της ΝΔ».

Σε ανακοίνωσή της πάντως η ΝΔ καταδίκασε «απερίφραστα και κατηγορηματικά» την επίθεση, σημειώνοντας ωστόσο ότι «αυτές οι πρακτικές τις οποίες κάποιοι υπέθαλψαν στο παρελθόν σπάζοντας ο ίδιοι “το αυγό του φιδιού”, δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική Ελλάδα. Αναμένουμε από την αστυνομία να συλλάβει άμεσα τους δράστες».