Ο κ.Τσίπρας δεν μπορεί να κρύψει τη στενοχώρια του για το ότι το κόμμα Κασιδιάρη έμεινε εκτός Βουλής», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, σχολιάζοντας την επίθεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για προσχηματικό αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη.


Συγκεκριμένα, ο κ. Σκέρτσος υποστηρίζει ότι «το έντιμο από την πλευρά του θα ήταν να αναγνωρίσει ότι έκανε λάθος όταν αποκαλούσε προσχηματικές και αντισυνταγματικές τις νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης. Όμως, με το ακαταμάχητο ''ηθικό πλεονέκτημα'' που τον χαρακτηρίζει, δεν πρόκειται να παραδεχθεί ποτέ ότι έκανε λάθος».
«Καταφεύγει σε αυτό που ξέρει καλύτερα από όλα: επιτίθεται με πρωτοφανή τρόπο στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας, αποκαλώντας «κλειστή ομάδα δικαστών» ολόκληρη την ολομέλεια του Α1 τμήματος που κατά το Σύνταγμα κρίνει τη νομιμότητα των πολιτικών σχηματισμών που κατέρχονται στις εκλογές», καταγγέλλει.


Καταλήγει μάλιστα στο ότι «μετά την ευθεία αποδοκιμασία της αμετάκλητης και ομόφωνης καταδικαστικής απόφασης με 13-0 του ανώτατου ειδικού δικαστηρίου σε βάρος του Ν. Παππά, ο κ. Τσίπρας μας δείχνει για άλλη μία φορά πώς αντιλαμβάνεται το πολίτευμα και τις ανεξάρτητες λειτουργίες του».


Αναλυτικά η ανακοίνωση του Α. Σκέρτσου:


«Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύψει τη στενοχώρια του για το ότι το κόμμα Κασιδιάρη έμεινε εκτός Βουλής, με πλήρη δικαίωση των κυβερνητικών πρωτοβουλιών, από την ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Το έντιμο από την πλευρά του θα ήταν να αναγνωρίσει ότι έκανε λάθος όταν αποκαλούσε προσχηματικές και αντισυνταγματικές τις νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης. Όμως, με το ακαταμάχητο «ηθικό πλεονέκτημα» που τον χαρακτηρίζει, δεν πρόκειται να παραδεχθεί ποτέ ότι έκανε λάθος.


Έτσι, καταφεύγει σε αυτό που ξέρει καλύτερα από όλα: επιτίθεται με πρωτοφανή τρόπο στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας, αποκαλώντας «κλειστή ομάδα δικαστών» ολόκληρη την ολομέλεια του Α1 τμήματος που κατά το Σύνταγμα κρίνει τη νομιμότητα των πολιτικών σχηματισμών που κατέρχονται στις εκλογές.
Μετά την ευθεία αποδοκιμασία της αμετάκλητης και ομόφωνης καταδικαστικής απόφασης με 13-0 του ανώτατου ειδικού δικαστηρίου σε βάρος του Ν. Παππά, ο κ. Τσίπρας μας δείχνει για άλλη μία φορά πώς αντιλαμβάνεται το πολίτευμα και τις ανεξάρτητες λειτουργίες του».


Σε άλλη μια επίθεση κατά του πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον ότι «προσχηματικά» απέκλεισε το κόμμα Κασιδιάρη, προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας, το κόμμα του οποίου δεν ψήφισε την τροπολογία και δεν έκανε υπόμνημα για τον Ηλ. Κασιδιάρη στον Άρειο Πάγο.


Μιλώντας από την Τρίπολη, όπου περιοδεύει, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός έκανε «αθλιότητες όλες αυτές τις μέρες με το πρόσχημα του αποκλεισμού του κόμματος Κασιδιάρη», χωρίς ωστόσο να αναφερθεί συγκεκριμένα ποιες είναι αυτές που σχετίζονται με τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη.


Αντιθέτως, τον κατηγόρησε ακόμα ότι «λεηλάτησε τη μεσαία τάξη», «στήριξε στηρίξει κάποιους λίγους ισχυρούς», «χειραγώγησε τη Δικαιοσύνη» καθώς και πως δεν αποδέχτηκε τη νομοθετική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το κόμμα Κασιδιάρη, καταλογίζοντάς του ευθύνες επειδή έκρινε η Δικαιοσύνη αν πληρούνται τα κριτήρια για τη συμμετοχή του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές. «Δώσανε τη δικαιοδοσία σε μια κλειστή ομάδα δικαστών να αποφασίζει ποιος μπορεί να κατέβει και ποιος όχι», είπε.ο