Μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης να προσπαθεί να παρουσιάσει μια επίπλαστη εικόνα ανόδου για τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως η πραγματικότητα απέχει παρασάγγας από τα επικοινωνιακά τεχνάσματα στα social media του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα έλλειψης εθελοντών και φίλων, οι οργανώσεις είναι διαλυμένες ενώ το ενδιαφέρον του κόσμου για το κόμμα και τις ευρωεκλογές είναι υποτονικό. 

Σε αυτό το πλαίσιο στην Κουμουνδούρου έχει σημάνει κυριολεκτικά συναγερμός καθώς δεν βρίσκουν εθελοντές για εκλογικούς αντιπροσώπους στις κάλπες της επόμενης Κυριακής. Όπως έλεγε χαρακτηριστικά στέλεχος του κόμματος, το ενδιαφέρον είναι μικρότερο και από τις δεύτερες κάλπες των εθνικών εκλογών του Ιουνίου, μετά τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ με 20 μονάδες. Και η κατάσταση δεν αναμένεται να βελτιωθεί αυτήν την τελευταία εβδομάδα, καθώς οι μισές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ανά την Ελλάδα ουσιαστικά έχουν βάλει λουκέτο ενώ πολλά οργανωμένα στελέχη μεταφέρθηκαν στην Νέα Αριστερά. Βέβαια σε αυτήν την απελπιστική κατάσταση δεν βοηθά ούτε η στάση του ίδιου του προέδρου, ο οποίος το τελευταίο Σαββατοκύριακο πριν τις ευρωεκλογές, βρίσκεται σε διακοπές με τον σύζυγό στο πολυτελές σπίτι τους στις Σπέτσες και παράλληλα διασκεδάζει σε πάρτι εφοπλιστών. 

Στο γεγονός ότι δεν επαρκούν οι εκλογικοί αντιπρόσωποι που έχει το κόμμα στη διάθεσή του για μια σωστή εκπροσώπηση στις κάλπες των ευρωεκλογών συντελεί και το γεγονός της χαλαρή σχέσης των νέων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα. Πολλοί ψηφοφόροι έχουν θαμπωθεί από το lifestyle του Στέφανου Κασσελάκη αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα προσέλθουν στις κάλπες, πόσο μάλλον να δηλώσουν και εθελοντές για το κόμμα. Φυσικά αυτή η εξέλιξη δεν έρχεται σαν κεραυνός εν αιθρία στο κόμμα, καθώς πολλά στελέχη εδώ και πολύ καιρό μιλούν για απαξίωση των κομματικών οργάνων από την ηγεσία Κασσελάκη ενώ τα προβεβλημένα στελέχη του κόμματος αποφεύγουν να ριχθούν στη μάχη των ευρωεκλογών, ενδεικτικό του τι θα συμβεί την επόμενη της κάλπης στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Πάντως στον ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν τα τηλέφωνα, μήπως και φιλοτιμηθεί κάποιος φίλος του κόμματος που συμμετείχε ως αντιπρόσωπος στις εθνικές εκλογές, να δηλώσει εθελοντής και σε αυτές τις εκλογές. Αλλά στην καλύτερη εισπρατουν μια ευγενική άρνηση. Και πολλοί αναρωτιούνται τι θα συμβεί αν όλοι αυτοί οι χαλαροί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δεν πάνε ούτε μέχρι την κάλπη.