Η Νέα Δημοκρατία έχει κάθε δυνατότητα να πιάσει το στόχο του 33,12%, ποσοστά που πέτυχε στις προηγούμενες ευρωεκλογές, υποδεικνύει δημοσκόπηση της Marc που διενεργήθηκε τις προηγούμενες ημέρες για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» (2/6).

Σύμφωνα με τα αποτέλεσμα της έρευνας, ο συσχετισμός δυνάμεων ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα είναι πλήρως παγιωμένος πλέον και στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 33% ακολουθούμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει 16,4% και το ΠΑΣΟΚ ΜΕ 12,1%.

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα κόμματα 8,7% είναι το ποσοστό της Ελληνικής Λύσης, 7,5% του ΚΚΕ, ακολουθεί με 4,6% η Πλεύση Ελευθερίας, στο 3,6% είναι η Νίκη, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα δίνουν μάχη για το 3%.

Ένας στους δέκα ψηφοφόρους δηλώνει ωστόσο ότι δεν έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει.

Οπότε σημειώνει η Marc, τα ποσοστά της αποχής που αναμένονται υψηλά και οι αναποφάσιστοι, που ακόμη και σήμερα μόλις μια βδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές παραμένουν συγκριτικά πολλοί, αποτελούν τους μοναδικούς αστάθμητους παράγοντες που θα μπορούσαν να αλλοιώσουν τον σχεδόν παγιωμένο συσχετισμό δυνάμεων που έχει καταγραφεί σε όλες τις δημοσκοπήσεις του τελευταίου διαστήματος και να επιφέρει κάποιες, ενδεχομένως, εκπλήξεις.