Σε ρεσιτάλ λαϊκισμού επιδίδεται ο ΣΥΡΙΖΑ με νέα ανακοίωση, η οποία βρίσκεται μακριά από τον πολιτικό πολιτισμό, κάνοντας μία τοξική και ειρωνική επίθεση στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη χρησιμοποιώντας ως αφήγημα την ακρίβεια.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, ισχυρίζεται πως «η αλήθεια είναι ότι η ευρηματικότητα της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με το πού πρέπει να αποδοθούν ευθύνες για την τρομερή ακρίβεια που ταλανίζει τους πολίτες, ξεπερνάει κάθε προηγούμενο.

Οι αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος που φτάνουν στο 45% μπορεί σε μία οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση να χτυπούσαν συναγερμό. Μπορεί οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση να έψαχνε ήδη τρόπους για το πώς θα βοηθήσει τους καταναλωτές να αντεπεξέλθουν. Όμως αυτό δεν ισχύει και για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης άλλωστε ξεπέρασε το θέμα ρίχνοντας την ευθύνη στους… ανέμους: «Μπορεί να μη φύσηξε όσο θα περιμέναμε» τόλμησε να ξεστομίσει, δίχως ίχνος ντροπής κι έληξε το ζήτημα με συνοπτικές διαδικασίες.

Συνεπώς δεν θα πρέπει να ευελπιστούν οι πολίτες σε ουσιαστικές παρεμβάσεις. Το πολύ πολύ να στείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστολή στον… Αίολο».

Κατώτερος των περιστάσεων

Για ακόμα μία φορά ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει τον χείριστο ευατό του, κατώτερος των περιστάσεων, χωρίς πολιτικά επιχειρήματα και με τοξικές προσωπικές επιθέσεις, ρίχνοντας στα τάρταρα το πολιτικό επίπεδο της χώρας.