Η επένδυση στον τομέα λιανικής συνδέεται με τη στρατηγική και τη φιλοσοφία της ΔΕΗ, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το ενδιαφέρον της για την «Κωτσόβολος». Σύμφωνα με πληροφορίες από την ευρύτερη αγορά, η ΔΕΗ θα είναι μεταξύ των υποψήφιων μνηστήρων για τη μεγάλη αλυσίδα ηλεκτρικών συσκευών, στην οποία έχει βάλει πωλητήριο η βρετανική Currys, παρότι έγκυρες πηγές από την εταιρεία αποφεύγουν να κάνουν κάποιο σχόλιο τουλάχιστον σε αυτό το στάδιο.

Στον μαραθώνιο για την απόκτηση της «Κωτσόβολος» έχει μπει και ο όμιλος Quest, που έχει προβεί σε όλες τις ενέργειες, προκειμένου να δηλώσει το ενδιαφέρον του και να διερευνήσει τις πιθανότητες για την απόκτηση της μεγαλύτερης αλυσίδας λιανικής πώλησης ηλεκτρικών συσκευών.

Ο μετασχηματισμός της ΔΕΗ από έναν κορυφαίο πάροχο ενέργειας σε ένα πλήρες ολοκληρωμένο κέντρο που θα επενδύει στον συμβουλευτικό τομέα της ενέργειας και θα πουλάει υπηρεσίες, όπως ανάπτυξη φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων, μηχανήματα θέρμανσης, υπηρεσίες φόρτισης, συστήματα ελέγχου ενέργειας για τον οικιακό τομέα και άλλα προϊόντα, χρειάζεται ένα ισχυρό δίκτυο λιανικής και καθώς και τεχνικής υποστήριξης.

Η ΔΕΗ, με την εξαιρετική εικόνα που παρουσιάζει σήμερα, μπορεί να προχωρήσει σε μια επένδυση μέσω του κολοσσιαίου επενδυτικού της προγράμματος. Άλλωστε για τη ΔΕΗ η εξυπηρέτηση και η προστασία των καταναλωτών είναι παράλληλη με την ιστορία της, καθώς έτσι κινείται από την ίδρυσή της, όταν ξεκίνησε ο εξηλεκτρισμός της χώρας.

Σε κάθε περίπτωση, η κίνηση της ΔΕΗ αποτελεί σημαντική παρέμβαση για την αγορά, αλλά και την ίδια την εταιρεία, ενώ βρίσκει θετικούς για την πορεία της και τους ισχυρούς μετόχους της. Η προοπτική εξαγοράς της «Κωτσόβολος» για τη ΔΕΗ είναι πολύ μεγάλη, καθώς –αν γίνει– βάζει την επιχείρηση σε κεντρικά σημεία σε όλη τη χώρα και αναβαθμίζει τη δική της παρουσία στο δίκτυο, παράλληλα με όλα όσα σχεδιάζει και υλοποιεί η διοίκηση Στάσση μεθοδικά τους τελευταίους μήνες.

Άνθρωποι της αγοράς μιλούν για ένα σχέδιο της επιχείρησης που υπηρετεί το όραμα του στρατηγικού μετασχηματισμού της ΔΕΗ και το οποίο εκτιμάται ότι θα έχει συνέχεια ακόμη και αν δεν προχωρήσει η εξαγορά της «Κωτσόβολος». Σε κάθε περίπτωση, η ΔΕΗ με την απολύτως τεχνοκρατική σημερινή διοίκηση έχει ξεπεράσει δύσκολες στιγμές του παρελθόντος και ατενίζει με απόλυτη αισιοδοξία τη νέα εποχή.