Μετά την απρέπεια του πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει τελευταία στιγμή την προγραμματισμένη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Ρότζερ Γουότερς έρχεται να προστεθεί στη λίστα με τους διασήμους που τάχθηκαν με το πλευρό της Ελλάδας στο διαχρονικό ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στη χώρα μας. 

Ο θρύλος των Pink Floyd σε συνέντευξη που παραχώρησε τόνισε πως τα Γλυπτά «εκλάπησαν από τον Παρθενώνα», ενώ χαρακτήρισε «μαριονέτα» τον Βρετανό πρωθυπουργό.

«Είμαστε οι χειρότεροι όλων»

Αρχικά, ο Ρότζερ Γουότερς είπε: «Είμαστε οι χειρότεροι όλων. Δυστυχώς, είναι ακόμη στο αίμα τους και για τον λόγο αυτόν έχουμε ακόμη υποτελείς στη μοναρχία. Είναι πολύ μεγάλη η δεξιά πτέρυγα που θέλει να κυβερνά τον κόσμο και βλέπουν τους υπόλοιπους σαν υπηρέτες και σκλάβους».

«Ο Σούνακ είναι σαν μια μαριονέτα, ένα τίποτα, παντρεμένος με μια δισεκατομμυριούχο. Είναι ελάχιστος και μηδαμινός» σχολίασε, και συνέχισε: «Πόσοι άνθρωποι στην Αγγλία πιστεύεις ότι πηγαίνουν να δουν τα μάρμαρα που έχουν κλαπεί από τους Έλληνες; Και πότε έγινε αυτό, στα μέσα του 19ου αιώνα;».

Καταλήγοντας, ο Ρότζερ Γουότερς περιέγραψε πώς θα ήταν η ημέρα που τα γλυπτά θα επέστρεφαν στην Αθήνα… «Το πλοίο θα έδενε στον Πειραιά… Θα πήγαινα εγώ, θα τα παρέδιδα και θα κάναμε μια υπέροχη παρέλαση μέχρι την Ακρόπολη, ο καθένας μας μεταφέροντας ένα κομμάτι μαρμάρου. Θα έδινα και μια συναυλία στο Ηρώδειο. Πόσο όμορφο θα ήταν;».