Την άποψη ότι έχει έρθει η ώρα για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα εξέφρασε ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον.

Ο Στάνλεί Τζόνσον, ο οποιος είναι πρώην ευρωβουλευτής και επίτιμος δημότης Νότιου Πηλίου, είπε στην ΕΡΤ ότι η συνάντηση του Ρίσι Σούνακ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έπρεπε να γίνει αλλά η ακύρωση της από τον πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις των δύο χωρών. «Κάθε φορά που έρχομαι στην Ελλάδα, αντιλαμβάνομαι την ουσία των διμερών σχέσεων. Μπορεί το Ηνωμένο Bασίλειο να αποχώρησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά δεν αποχώρησε από την Ευρώπη. Εχουμε βαθιά εκτίμηση για τη χώρα σας. Ο κ. Σούνακ στο Κοινοβούλιο είπε ότι ακυρώθηκε η συνάντηση γιατί ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε θέμα από το παρελθόν, ενώ εκείνος στοχεύει στο μέλλον». 

Είναι η στιγμή να προχωρήσουμε στο θέμα των Γλυπτών, είπε ο Στάνλεϊ Τζόνσον. «Υπάρχει νομικό ζήτημα αλλά ο Λόρδος Ελγιν πλήρωσε, και φαντάζομαι ότι είναι λάθος να πιστεύει κανείς ότι είχαν αποκτηθεί νόμιμα» τόνισε και μίλησε για τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι η πλειοψηφία των Βρετανών επιθυμούν τον επαναπατρισμό των Γλυπτών. 

Σε ερώτηση για τον Μπόρις Τζόνσον που υπήρξε υπέρμαχος της επιστροφής των Γλυπτών, ο πατέρας του υπενθύμισε ότι ως φοιτητής ακόμα είχε συναντήσει την Μελίνα Μερκούρη για το θέμα και τόνισε ότι «ο Μπόρις είναι πεπεισμένος για το θέμα έχοντας μεγάλη γνώση της σιτορίας .