Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 πέρασαν στην ιστορία και θα μείνουν εκεί για τους εκπληκτικούς χώρους τους στην καρδιά του Παρισιού και σε ολόκληρη τη Γαλλία, την εστίασή τους στη βιωσιμότητα και την κληρονομιά, τις επιδόσεις-ρεκόρ αθλητών από 206 χώρες και την ολυμπιακή ομάδα προσφύγων. Ηταν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες με πλήρη ισότητα των φύλων, ολυμπιακά και παγκόσμια ρεκόρ καταρρίφθηκαν και οι αθλητές κατέγραψαν ιστορικές
πρωτιές για τις χώρες τους.

Και ήταν οι Αγώνες της ισότητας των φύλων. Ενδεικτικά, 196 αντιπροσωπείες (96%) επέλεξαν έναν άνδρα και μια γυναίκα αθλητή ως σημαιοφόρους τους, 28 από τα 32 αθλήματα έφτασαν στην πλήρη ισότητα των φύλων, στο πρόγραμμα υπήρξαν 152 αγώνες γυναικών (και 157 ανδρών) ενώ οι γυναίκες αντιπροσώπευσαν το 50% των 45.000 εθελοντών.

Ηταν όμως και οι αγώνες των ΜΜΕ καθώς έφτασαν σε δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο χάρη στις νέες συμφωνίες. 36 δίκτυα σε όλον τον κόσμο μετέδωσαν live τους Αγώνες και σχεδόν όλες τις 11.000+ ώρες που παράχθηκαν από την OBS, έγιναν συνολικά περισσότερες από 113.000 λήψεις κατά τη διάρκεια των Αγώνων ενώ η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιήθηκε για την υποστήριξη MRH με αυτόματη δημιουργία φωτεινών σημείων και δημιουργήθηκαν πάνω από 95.000 highlights!

Τους 4.155 έφτασαν οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι και τους 1.578 οι φωτογράφοι.

Επιστρέφει

Για τις 2 Σεπτεμβρίου είναι προγραμματισμένη η πρεμιέρα για τη νέα τηλεοπτική σεζόν του πολιτικού talk show «One Talk», του One Channel με παρουσιαστή τον Τάκη Χατζή. Ανοίγει τον διάλογο και ζητεί απαντήσεις, προσκήνιο και παρασκήνιο από τους πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής και τα πρόσωπα της επικαιρότητας.

Με διπλή κάλυψη

Πέρα από την Cosmote TV, όπου θα μεταδώσει τον τελικό του Διηπειρωτικού ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Φλαμένγκο (στις 24 Αυγούστου, στις 22:00, από το «Μαρακανά»), η αναμέτρηση θα έχει παράλληλη μετάδοση και από το Mega. Μάλιστα, το κανάλι έχει ετοιμάσει pre και post game εκπομπές για να μεταδώσει τα πάντα από τον τελικό ανάμεσα στους πιτσιρικάδες των «ερυθρόλευκων» και πρωταθλητές Ευρώπης, και της «Φλα» που κατέκτησε το Copa Libertadores U20.

Σειρά για τη ζωή του Πύρρου

Από το Star, όπως όλα δείχνουν, θα μεταδοθεί η βιογραφική σειρά με θέμα την περιπετειώδη ζωή και τη μεγάλη αθλητική καριέρα του αρσιβαρίστα Πύρρου Δήμα. Η σειρά με τον αριθμό επεισοδίων να μην έχει ακόμη «κλειδώσει» (από 10 έως 20, με έναν ή δύο κύκλους) θα είναι σε παραγωγή της JK Productions του Γιάννη Καραγιάννη ενώ ενεργά στην παραγωγή εμπλέκεται ο χρυσός ολυμπιονίκης, ο οποίος έχει υπογράψει σχετικό συμβόλαιο συνεργασίας με την
εταιρεία παραγωγής.

Η σειρά θα αφηγείται την πορεία του Δήμα από τα παιδικά του χρόνια στη Χειμάρρα της Αλβανίας, την έλευσή του στην Ελλάδα και την είσοδό του στον πρωταθλητισμό με κορυφαίους βέβαια σταθμούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης, της Ατλάντα, του Σίδνεϊ και της Αθήνας.

Είναι πιθανό στα τελευταία επεισόδια της σειράς να εμφανιστεί και ο ίδιος.

Εμπιστευτικά…

•Θα γίνει… Alter το Open; Η κάνουλα πάντως έχει κλείσει. Καθημερινά κάποιος αποχωρεί, δημοσιογράφος, τεχνικός κ.λπ. Ήδη υπάρχει η πρόταση του Βαγγέλη Μαρινάκη, που έχει βάλει 20 εκατ. ευρώ πάνω στο τραπέζι και με δεδομένο την κάλυψη όλων των χρεών.

•Τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει η συζήτηση στην πρόταση αυτήν να συμμετέχει και ο Θοδωρής Κυριακού του ΑΝΤ1, συνεταιρικά.

• Η τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων κατέγραψε σαφώς χαμηλότερα ποσοστά τηλεθέασης σε σχέση με την τελετή έναρξης. Στο δυναμικό κοινό σημείωσε 17,7% και στο σύνολο 18,4%.

•Την ίδια ώρα ο κόσμος έβλεπε την έκτακτη επικαιρότητα για την πυρκαγιά στην Αττική επιλέγοντας ΣΚΑΪ (6,7%), Open (6,1%) και Mega (5,2%).

•Στα τέλη Αυγούστου ή μετά τις 16 Σεπτεμβρίου, όταν θα οριστεί νέα διοίκηση στην ΕΡΤ, θα προκηρυχθούν όλες οι θέσεις των διευθυντών στην εταιρεία. Η θητεία των γενικών διευθυντών λήγει στο τέλος του έτους και η νέα διοίκηση θα αποφασίσει για τη συνέχιση ή όχι της θητείας τους.

•Το «παζλ» της πρωινής ζώνης έχει κλείσει και στην κοινή ημερομηνία συμμετέχουν με άτυπη συμφωνία τέσσερα κανάλια. Mega, ANT1, Alpha και STAR θα κάνουν πρεμιέρες με τα πρωινά τους στις 16 Σεπτεμβρίου. Απέχει ο ΣΚΑΪ, που ακολουθεί τον δικό του δρόμο…

Επιμέλεια: Νίκος Μποζιονέλος