Επιμένει ο Παύλος Πολάκης ότι παραμένει «ΣΥΡΙΖΑ στην ψυχή», όπως δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ZARPA Radio Χανίων. Κληθείς να απαντήσει εάν είναι ΣΥΡΙΖΑ ακόμη, ο Παύλος Πολάκης είπε «στην ψυχή, φυσικά και είμαι. Και στον κόσμο που εκφράζω, φυσικά και είμαι. Τώρα, κάτι άλλες αποφάσεις που με κάνουν ανεξάρτητο, η ζωή και ο λαός είναι αυτός που απαντάει στο τέλος και βάζει τα πράγματα στη θέση τους». Η συγκεκριμένη δήλωση του Παύλου Πολάκη ενδυναμώνεται ακόμη περισσότερο, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Στέφανος Κασσελάκης χθες στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας -την ώρα που είχε τελειώσει την ομιλία του και σταμάτησαν να μεταδίδουν εικόνα οι κάμερες-, είπε για τον Παύλο Πολάκη ότι «αισθάνομαι άσχημα για την απόφαση που αναγκάστηκα να πάρω. Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση, γιατί πραγματικά τον αγαπώ και έχει κάνει σπουδαία δουλειά στο υπουργείο Υγείας και στα νοσοκομεία της χώρας. Όπου πήγαινα, μου μιλούσαν για αυτόν». Όσο περνούν οι ώρες, γίνεται ολοένα και πιο φανερό ότι ήδη στήνεται το σκηνικό της «πανηγυρικής επιστροφής του Ασώτου», για τον οποίον ο πρόεδρος Στέφανος θα «σφάξει τον μόσχο τον σιτευτό». Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη, είναι το ποια στελέχη απαρτίζουν τον «σιτευτό μόσχο».

Επιστροφή του Πολάκη στο συνέδριο;

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου, εάν έχει σκεφτεί το επόμενο πολιτικό του βήμα, ο Παύλος Πολάκης είπε ότι «το επόμενο βήμα είναι ότι εγώ συνεχίζω να δρω όπως δρω και η λύση θα δοθεί στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ». Στην ερώτηση του δημοσιογράφου εάν θα συμμετέχει στο συνέδριο του κόμματος, ο Παύλος Πολάκης είπε ότι «προφανώς. Δεν έχω διαγραφεί από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ», για να συνεχίσει λέγοντας «έχω βγει εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας. Δεν έχω διαγραφεί από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ». Ενδιαφέρον έχει όμως και η απάντηση του Παύλου Πολάκη, στο σχόλιο του δημοσιογράφου ότι κάποιοι εκ των συντρόφων του, πιέζουν για τη διαγραφή του, ο Παύλος Πολάκη είπε ότι «αυτό γίνεται εδώ και πολύ καιρό. Είναι συγκεκριμένοι αυτοί άνθρωποι και τα λοιπά. Και ένα κομμάτι απ' αυτούς είναι σε αυτούς που συγκρότησαν τη Νέα Αριστερά. Που κι αυτούς, ο λαός τους όρισε στο πραγματικό τους μπόι, του 2,4%, οι οποίοι παρανόμως κρατάνε και τις έδρες που κρατάνε και τα λοιπά».

Ο τρόπος με τον οποίον περιγράφει ο Παύλος Πολάκης εκείνους που επιθυμούν τη διαγραφή του, ταυτίζοντάς τους δηλαδή με τα στελέχη που αποχώρησαν για να δημιουργήσουν τη Νέα Αριστερά, σκιαγραφεί περίπου το ποια είναι τα στελέχη εκείνα, τα οποία θα αποτελέσουν τον «σιτευτό μόσχο» που θα «σφάξει» ο Στέφανος Κασσελάκης, κατά την πανηγυρική «επιστροφή του Ασώτου» στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως, εάν τα πράγματα γίνουν όντως έτσι, ο Παύλος Πολάκης αποκτά παντοδυναμία μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης αυτομάτως καθίσταται σε αχυράνθρωπο του Παύλου Πολάκη. Θα έχει πραγματικό ενδιαφέρον, να δούμε εάν όντως το σενάριο θα εκτυλιχθεί πράγματι έτσι.

Η δήλωση του Παύλου Πολάκη

Δημοσιογράφος: «Εν κατακλείδι, ποιο είναι το επόμενο βήμα του Παύλου Πολάκη, πολιτικά. Το έχετε σκεφτεί;»

Παύλος Πολάκης: «Εν κατακλείδι, το επόμενο βήμα είναι ότι εγώ συνεχίζω να δρω όπως δρω και η λύση θα δοθεί στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ».

Δημοσιογράφος: «Στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετέχετε;»

Παύλος Πολάκης: «Προφανώς. Δεν έχω διαγραφεί από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ»

Δημοσιογράφος: «Δεν έχετε διαγραφεί, μάλιστα».

Παύλος Πολάκης: «Όχι βέβαια, έχω βγει εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας. Δεν έχω διαγραφεί από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ».

Δημοσιογράφος: «Επειδή υπάρχουν κάποιες φωνές συντρόφων σας -εντός εισαγωγικών αν θέλετε- οι οποίοι πιέζουν να διαγραφείτε και από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ».

Παύλος Πολάκης: «Ε, καλά. Αυτό γίνεται εδώ και πολύ καιρό. Είναι συγκεκριμένοι αυτοί άνθρωποι και τα λοιπά. Και ένα κομμάτι απ' αυτούς είναι σε αυτούς που συγκρότησαν τη Νέα Αριστερά. Που κι αυτούς, ο λαός τους όρισε στο πραγματικό τους μπόι, του 2,4%, οι οποίοι παρανόμως κρατάνε και τις έδρες που κρατάνε και τα λοιπά. Τώρα, το ότι το λένε και δεν το λένε, υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία, που αυτό γίνεται».

Ακούστε την επίμαχη δήλωση στο 8:30