Σε μια αποτυχημένη -και γελοία- απόπειρα damage control προέβη νωρίτερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, αναφορικά με τις χυδαιότητες του Παύλου Πολάκη, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο OPEN, στους δημοσιογράφους Γιάννη Κολοκυθά και Παναγιώτη Στάθη. Ο κύριος Γιαννούλης στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει την απροθυμία του ΣΥΡΙΖΑ να λάβει μέτρα εναντίον του «αδιόρθωτου» Παύλου Πολάκη, υποστήριξε ότι παρά τους κακούς του τρόπους, στον τομέα της διαφάνειας έκανε καλή δουλειά. Στο σχόλιο του δημοσιογράφου ότι όταν «είπε ξαφνικά στην κυρία Συρεγγέλα "βούλωσέ το εσύ και πήγαινε κάνε καμιά δουλειά", οπότε τελείωσε το θέμα» ο κύριος Γιαννούλης είπε ότι ο Παύλος Πολάκης «για την ακρίβεια είπε "επιτέλους βουλώστε το"». Καταπληκτικό! Αν δηλαδή κάποιος βρίζει κάποιον άλλο στον πληθυντικό, επιτρέπεται! Φυσικά οι δημοσιογράφοι αντέδρασαν λέγοντας «ναι, "βουλώστε το", έτσι είπε. Αυτό δικαιολογεί τη στάση του;» και «δηλαδή θα μιλάγατε έτσι την κόρη σας - στην κόρη μου να μιλήσει κάποιος έτσι;», ο κύριος Γιαννούλης είπε «όχι βέβαια» για να συνεχίσει λέγοντας «επιμένετε σε ένα πράγμα που σας το έχω πει».

Ο «ακριβολόγος» κύριος Γιαννούλης

Στο σχόλιο του δημοσιογράφου ότι του κάνει εντύπωση για το άλλοθι που δίνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στον Παύλο Πολάκη σε πολλές περιπτώσεις, ο κύριος Γιαννούλης είπε ότι δεν δίνει κανένα άλλοθι, το οποίο προκάλεσε την αντίδραση του δημοσιογράφου που είπε «εδώ σας είπα ότι είπε "βούλωσέ το" και λέτε ότι "είπε βουλώστε το". Επειδή - πληθυντικό. Πάμε να το μαζέψουμε από όλες τις πλευρές», με τον Χρήστο Γιαννούλη να απαντά ότι «δεν πάμε να το μαζέψουμε από πουθενά. Θέλω να είμαστε ακριβείς»! Πάλι δεν καταλάβαμε καλά δηλαδή. Όλο αυτό το σόου, δεν ήταν για να «μαζευτούν» -έστω και στο ελάχιστο- οι αθλιότητες Πολάκη, αλλά ήταν μια αθώα προσπάθεια να καταγραφεί με ακρίβεια η αθλιότητα του Παύλου Πολάκη, διότι ο κύριος Γιαννούλης, είναι ακριβολόγος! Μετά απορούν γιατί ο κόσμος τους γυρνά την πλάτη, όσο κι αν επιμένουν ότι ο «πολακισμός» δεν είναι στο DNA του ΣΥΡΙΖΑ και ότι αφορά μόνο τον Παύλο Πολάκη.

Πώς θα επιστρέψει ο Παύλος Πολάκης και ποιος ο ρόλος του Μανώλη Καπνισάκη

Ενδιαφέρον έχει επίσης η τοποθέτηση του Χρήστου Γιαννούλη, στην ερώτηση του δημοσιογράφου «πόσους ψηφοφόρους φέρνει ο Πολάκης και πόσους διώχνει», καθώς όπως είπε ο κύριος Γιαννούλης «σε σχέση με το πολιτικό σκέλος της αντιπολίτευσης, ήταν από τους πιο παραγωγικούς στα θέματα διαφάνειας. Σε σχέση ότι το βράδυ της ημέρας, ήταν ο κυρίως ύποπτος για να "χύσουμε την καρδάρα με το γάλα", είναι επίσης μια ιδιότητα που του αποδίδεται».

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι ο Παύλος Πολάκης παρέμενε στη θέση του, όχι επειδή είναι παραγωγικός -μιας και έχει αποκαλύψει δεκάδες «σκάνδαλα» που βρίσκονταν στη σφαίρα της φαντασίας του-, αλλά επειδή οι δήθεν αποκαλύψεις του, σε συνδυασμό με τον τραμπούκικο χαρακτήρα του, ακουμπά τις ευαίσθητες χορδές των «αυριανιστών» στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι είναι και ένα πολύ μεγάλο μέρος της βάσης του κόμματος. Για αυτό δεν κατάφερε να τον διώξει ο Αλέξης Τσίπρας. Για αυτό και είναι εξίσου πιθανόν να τον επαναφέρει και ο Στέφανος Κασσελάκης, κατά το συνέδριο του κόμματος τον ερχόμενο Οκτώβριο. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι τον Στέφανο Κασσελάκη τον έβαλε στον ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης, καθώς ο κοινός τους σύνδεσμος είναι ο διευθυντής του γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη, ο Μανώλης Καπνισάκης, ο οποίος υπήρξε συνεργάτης και τον δυο -σε ξεχωριστά θέματα-, για πολλά χρόνια. Συνεπώς, υπάρχει ορθάνοιχτος δίαυλος επικοινωνίας, ο οποίος προφανώς και θα χρησιμοποιηθεί, ούτως ώστε να μπορέσει να επανενταχθεί στην κοινοβουλευτική ομάδα ο Παύλος Πολάκης. Εν αναμονή του συνεδρίου λοιπόν...

Η δήλωση του Χρήστου Γιαννούλη

Γιάννης Κολοκυθάς: «Ο συνάδερφός σας πήγε να πει κάτι, το οποίο μπορεί να ήταν σωστό εκείνη τη στιγμή που το έλεγε -ο συνάδελφός σας, ο κύριος Πολάκης-, αλλά είπε ξαφνικά στην κυρία Συρεγγέλα "βούλωσέ το εσύ και πήγαινε κάνε καμιά δουλειά", οπότε τελείωσε το θέμα. Ό,τι και να θες να πεις, το καλύτερο πράγμα να θες να πεις -»

Χρήστος Γιαννούλης: «Άμα σας πω, πάλι θα παρεξηγηθείτε».

Παναγιώτης Στάθης: «Όχι, να μας πείτε. Δεν παρεξηγούμαστε».

Χρήστος Γιαννούλης: «Για την ακρίβεια είπε "επιτέλους βουλώστε το"».

Παναγιώτης Στάθης: «Ναι, "βουλώστε το", έτσι είπε. Αυτό δικαιολογεί τη στάση του;»

Χρήστος Γιαννούλης: «Όχι βέβαια».

Παναγιώτης Στάθης: «Δηλαδή θα μιλάγατε έτσι την κόρη σας - στην κόρη μου να μιλήσει κάποιος έτσι;»

Χρήστος Γιαννούλης: «Όχι. Παναγιώτη, όχι. Επιμένετε σε ένα πράγμα που σας το έχω πει».

Παναγιώτης Στάθης: «Ε, λοιπόν; Όχι στην κόρη μου, σε έναν άνθρωπο - εγώ σας παρακολουθώ όλους αυτόν τον καιρό, πολλές φορές να παρεκτρέπεστε στη Βουλή. Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν στο εδώλιο του κατηγορουμένη από τον Μητσοτάκη, δεν μιλάγανε έτσι μεταξύ τους, ρε παιδιά».

Γιάννης Κολοκυθάς: «Μου κάνει εντύπωση το άλλοθι που δίνετε στον Πολάκη, σε πολλές περιπτώσεις».

Χρήστος Γιαννούλης: «Γιάννη, το έχεις πάρει - δεν δίνω κανένα άλλοθι».

Γιάννης Κολοκυθάς: «Δεν το έχω πάρει λάθος, σωστά το έχω πάρει. Εντελώς σωστά το έχω πάρει».

Χρήστος Γιαννούλης: «Όχι, δεν θέλω να κάνω μονόπατη ανάγνωση».

Γιάννης Κολοκυθάς: «Μάλιστα. Εδώ σας είπα ότι είπε "βούλωσέ το" και λέτε ότι "είπε βουλώστε το". Επειδή - πληθυντικό. Πάμε να το μαζέψουμε από όλες τις πλευρές. Δεν είναι έτσι όμως».

Χρήστος Γιαννούλης: «Δεν πάμε να το μαζέψουμε από πουθενά. Θέλω να είμαστε ακριβείς».

Παναγιώτης Στάθης: «Να σας ρωτήσω κάτι; Είχα πει σε κάποιον -δεν έχει σημασία τώρα-, λέει "αυτός, εκείνο το άλλο", λέω "ναι, φέρνει πέντε, αλλά διώχνει τριάντα". Τηλεοπτικά το είχα πει εγώ. Μπορείτε να μου πείτε πόσους φέρνει ο Πολάκης και πόσους διώχνει; Γιατί εγώ νομίζω ότι η ανάγνωση αυτή είναι».

Χρήστος Γιαννούλης: «Δεν το ξέρω αυτό, πόσους φέρνει και πόσους διώχνει».

Παναγιώτης Στάθης: «Άρα, έκανε καλό στον ΣΥΡΙΖΑ τόσο καιρό, ή έκανε κακό στον ΣΥΡΙΖΑ, σε τελευταία ανάλυση;»

Χρήστος Γιαννούλης: «Σε σχέση με το πολιτικό σκέλος της αντιπολίτευσης, ήταν από τους πιο παραγωγικούς στα θέματα διαφάνειας. Σε σχέση ότι το βράδυ της ημέρας, ήταν ο κυρίως ύποπτος για να "χύσουμε την καρδάρα με το γάλα", είναι επίσης μια ιδιότητα που του αποδίδεται».