Ο Στέφανος Κασσελάκης άργησε, αλλά μίλησε για τον Παύλο Πολάκη. Αυτά που φέρεται να είπε όμως είναι τραγικά, στην κυριολεξία. Κυρίως διότι εμφανίσθηκε να επιχειρεί να ηρεμήσει τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος του πέταξε νωρίτερα το γάντι αμφισβητώντας ακόμη και τη δυνατότητά του να τον διαγράψει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. «Τον αγαπώ» είπε προσθέτοντας ότι ο αψύς Κρητικός «ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ» καθώς και ότι αισθάνεται άσχημα που τον διέγραψε.

Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Φέρεται να είπε και κάτι ακόμη, χειρότερο ίσως, στην προσπάθεια να δικαιολογήσει -στον Πολάκη και τους οπαδούς του- την απόφαση να τον διαγράψει. Είπε ότι «στη Βουλή πρέπει να είμαστε θεσμικοί. Και να μιλάμε με τον ανάλογο σεβασμό σε όλους». Δηλαδή ο Στέφανος Κασσελάκης με την αναφορά αυτή ουσιαστικά δηλώνει πως τον διέγραψε γιατί είπε αυτά που είπε εντός… Βουλής.

Αν τα έλεγε εκτός Βουλής δεν θα είχε πρόβλημα, όπως απέδειξε με το γεγονός ότι δεν τον διέγραψε όταν επιτέθηκε με άθλιο τρόπο στη γραμματέα της Ν.Δ. Μαρία Συρεγγέλα. Ή σε όλες τις άλλες περιπτώσεις στοχοποίησης είτε πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ και του εκάστοτε αρχηγού είτε και συντρόφων που πηγαίνουν κόντρα στη γραμμή του αρχηγού.

Κερασάκι στην τούρτα και πάλι η προσπάθειά του να συμψηφίσει την περίπτωση Πολάκη. Όπως έπραξε και με την υπόθεση της επίθεσης στη Μαρία Συρεγγέλα, επιχείρησε να μιλήσει για τη ΝΔ λέγοντας ότι «και η ΝΔ έχει προσβάλει τον χώρο της Βουλής με διάφορες αντιθεσμικές της δράσεις» κατά το γνωστό «και εσείς βασανίζατε τους μαύρους» που αποτελεί μόνιμη επωδό των αναφορών του Στέφανου Κασσελάκη και του ΣΥΡΙΖΑ συνολικά.

«Αισθάνομαι άσχημα για την απόφαση που αναγκάστηκα να πάρω» φέρεται να είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, προσθέτοντας πως «ήταν πολύ δύσκολη απόφαση γιατί πραγματικά τον αγαπώ κι έχει κάνει σπουδαία δουλειά στο υπουργείο Υγείας και στα νοσοκομεία της χώρας. Όπου πήγαινα μου μιλούσαν για αυτόν».

Ίσως θα ήταν καλύτερα να διατηρούσε τη σιωπή του ο Στέφανος Κασσελάκης, διότι τα παραπάνω είναι τραγικά. Είναι αναφορές που τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Εμφανίζεται να ζητεί συγγνώμη από τον Πολάκη διότι τον διέγραψε για την άθλια -για πολλοστή φορά- συμπεριφορά του.