Πυκνώνουν συνεχώς οι φήμες και τα ρεπορτάζ, που θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να δημιουργεί νέο κόμμα, την επαύριον των ευρωεκλογών. Εκ πρώτης όψεως, το έδαφος δείχνει εύφορο: ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει -αν δεν επιτείνει μάλιστα- την καθοδική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς τα μονοψήφια ποσοστά, ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν δείχνει να καρπώνεται σημαντική μερίδα από τις απώλειες που έχει καταγράψει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι «πούροι» Αριστεροί της Νέας Αριστεράς, μόνο με θαύμα βλέπουν είσοδο στην Βουλή.

Όλα τα παραπάνω προκύπτουν σταθερά κι οριζοντίως, από όλες τις δημοσκοπήσεις που έχουν διενεργηθεί το τελευταίο διάστημα. Όταν όλοι οι δημοσκόποι βρίσκουν το ίδιο, προφανώς δεν υπάρχει περιθώριο να αμφισβητηθεί η εικόνα του πολιτικού τοπίου. Σε αυτό λοιπόν το πλαίσιο, ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται ήδη να έχει κάνει επαφές με πρόσωπα από τον κεντροαριστερό χώρο, συνομιλώντας με πανεπιστημιακούς, πολιτικούς και επιχειρηματίες, Έλληνες και ξένους, καθώς θέλει να πετάξει από επάνω του τη «ρετσινιά» του Αριστερού ριζοσπάστη, αφού βλέπει ότι στην πραγματικότητα, η εκλογή του ως πρωθυπουργός υπό τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015, είχε στην πραγματικότητα λιγότερες πιθανότητες και απ' το να πετύχει το λαχείο. Και τέτοιες πιθανότητες συμβαίνουν μόνο μια φορά.

Ένα νέο ΚΙΔΗΣΟ;

Καλά όλα αυτά που σκέφτεται ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά θα πρέπει να κρατήσει στο πίσω μέρος του μυαλού του, την περίπτωση το νέο του εγχείρημα, να καταλήξει σαν το ΚΙΔΗΣΟ του ΓΑΠ. Διότι και ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν πρώην πρωθυπουργός το 2009 -και μάλιστα με πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από εκείνο του Αλέξη Τσίπρα, ήτοι 43,92%- αλλά μόλις έφτιαξε το ΚΙΔΗΣΟ, δεν βρήκε ούτε την ψήφο του. Αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται στο συγκεκριμένο εγχείρημα, να μην θέλει να συμπεριλάβει κανένα από τα πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, είναι πολύ πιθανό η επόμενη κίνησή του, να αποδειχτεί Βατερλό και το νέο κόμμα ΚΙΔΗΣΟ.