Την καλούμπα του λαϊκισμού αμόλησε νωρίτερα το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, Νικόλας Φαραντούρης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Action 24, στους δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθυνού. Κληθείς να σχολιάσει το σπάσιμο της κατάληψης στο ΑΠΘ και τις συλλήψεις 49 ατόμων, ο κύριος Φαραντούρης είπε ότι τα πανεπιστήμια δεν είναι φωλιές ανομίας και ότι γίνεται προπαγανδιστική προσπάθεια να διογκωθούν οι εικόνες ανομίας, προκειμένου να τα «ρίξουμε στον Καιάδα», για να «σπείρουμε το έδαφος για κάποιες ιδιωτικές σχολές»! Δηλαδή όλες αυτές οι εικόνες, που έχουν όσοι έχουν περάσει έστω απ' έξω από κάποιο πανεπιστήμιο, είναι προϊόντα «βολικών λήψεων» και προπαγάνδας! Λίγο έλειψε να μας πει, ότι αυτοί που κάνουν τις καταλήψεις, είναι βαλτοί της κυβέρνησης! Με το δεξί ξεκίνησε η σαρακοστιανή εκνέφωση.
Δεν υπάρχει πουθενά χώρα στον κόσμο, που να ανέχεται μια χούφτα ιδεοληπτικών, να καταλαμβάνουν με το «έτσι θέλω» τα πανεπιστήμια. Μόνο στην Ελλάδα απαντάται αυτή η εξωφρενική ανοχή, σε ορισμένους που θεωρούν ότι είναι υπεράνω του νόμου και ότι η χώρα είναι το τσιφλίκι τους, για να κάνουν ό,τι γουστάρουν. Ευτυχώς, γίνονται συνεχώς βήματα προς την κατεύθυνση του να σπάσει αυτή η εντελώς στρεβλή -αλλά δυστυχώς παγιωμένη για δεκαετίες- αντίληψη, ότι «όποιος κάνει κατάληψη σε πανεπιστήμιο, πρέπει να του πούμε και μπράβο για τους "αγώνες" του». Όποιος κάνει κατάληψη σε πανεπιστήμιο, καθώς και σε οποιοδήποτε άλλο δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο, το μόνο που πρέπει να περιμένει είναι τις συνέπειες του νόμου και τίποτα παραπάνω.
Η δήλωση του Νικόλα Φαραντούρη
Γιώργος Κακούσης: «Έχετε καμία αντίρρηση εσείς κύριε Φαραντούρη, στις επιχειρήσεις αυτές της Αστυνομίας;»
Νικόλας Φαραντούρης: «Έχω μια αποστροφή στο να προσπαθούμε να επισκιάσουμε τη ζοφερή πραγματικότητα, την αντιθεσμική εκτροπή και όλα τα υπόλοιπα που βλέπουμε αυτές τις ημέρες -και τα καλύπτατε πριν από λίγο στο ρεπορτάζ σας-, με εικόνες που απαξιώνουν τα πανεπιστήμια, λες και τα πανεπιστήμια είναι φωλιές ανομίας. Αγαπητοί φίλοι, τα πανεπιστήμια δεν είναι φωλιές ανομίας. Και αν προσπαθούμε να διογκώνουμε κάθε φορά, παρωνυχίδες προκειμένου να ματώσουν και να πούμε "Ααα! Τι ωραία! Ήρθε η ώρα τα δημόσια πανεπιστήμιά μας να τα ρίξουμε στον Καιάδα, προκειμένου να σπείρουμε το έδαφος για κάποιες ιδιωτικές σχολές", εμένα με βρίσκουν αντίθετο. Γενικώς, στα πανεπιστήμια της χώρας, επικρατεί και ευταξία και εύρυθμη λειτουργία. Έχω πάρα πολύ μεγάλη εμπειρία, με πολλές "ώρες πτήσης" στα αμφιθέατρα και πιστέψτε με, μέσα στο ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο προάγεται και η έρευνα και η καινοτομία και η ελεύθερη ανταλλαγή - όταν είσαι με την κάμερα και προσπαθείς να κάνεις λήψεις ανομίας, λήψεις αταξίας για να επισκιάσεις όλο το έργο του δημοσίου πανεπιστημίου, αυτό λέγεται υποκρισία».