Απάντηση στα προκλητικά σχόλια του Νίκου Φαραντούρη, ο οποίος μιλώντας στο One Channel με αφορμή τις δηλώσεις της Ευρωπαίας Εισαγγελέως για τα Τέμπη, είπε πως εφόσον υπάρχουν ευθύνες «θα είναι ευχής έργο να ρίξει την κυβέρνηση η ευρωπαία εισαγγελέας Λάουρα Κοβέσι», δίνει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός, σημειώνοντας πως «η περιφρόνηση των θεσμών και η υπονόμευση της Δημοκρατίας είναι συνυφασμένες με τον ΣΥΡΙΖΑ και υπό τη νέα του ηγεσία».

Σε δήλωσή του ο Νίκος Ρωμανός χαρακτηρίζει αδιανόητες τις δηλώσεις του συμβούλου ευρωπαϊκής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και θεωρεί «αυτονόητο ότι ο κ. Φαραντούρης δεν θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής».

Αναλυτικά η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Ρωμανού:

Χθες βράδυ, μέσα σε λίγα λεπτά, ο κ. Φαραντούρης είπε ότι είναι «ευχής έργον να ρίξει την κυβέρνηση η Ευρωπαία Εισαγγελέας» και ότι δεν έχει σημασία τι λέει ο Άρειος Πάγος, αφού «στη χούντα έλεγε ότι θα επικρατήσει η Επανάσταση», γυρίζοντάς μας στις πιο σκοτεινές εποχές.

Επιβεβαιώνει ότι η περιφρόνηση των θεσμών και η υπονόμευση της Δημοκρατίας είναι συνυφασμένες με τον ΣΥΡΙΖΑ και υπό τη νέα του ηγεσία. Η μόνη τους έγνοια για τους θεσμούς είναι πώς θα τους εργαλειοποιήσουν για να ρίξουν την κυβέρνηση, όπως όταν κυβέρνησαν ήταν πώς θα τους εργαλειοποιήσουν για να κλείσουν φυλακή τους πολιτικούς τους αντιπάλους.

Μετά από αυτές τις αδιανόητες δηλώσεις, θεωρούμε αυτονόητο ότι ο κ. Φαραντούρης δεν θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής.