Σε μια επίδειξη ατόφιας στρεψοδικίας, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, Νικόλας Φαραντούρης, προσπάθησε να αποφύγει να απαντήσει στο ερώτημα του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κώστα Κατσαφάδου, εάν οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του Στέφανου Κασσελάκη στις ΗΠΑ, είναι σύννομες σε σχέση με την ιδιότητά του, ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που ρητά απαγορεύει νόμος του... ΣΥΡΙΖΑ! Σε αυτή την κατεύθυνση, προσπάθησε να επιχειρηματολογήσει υπέρ της νομιμότητας των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του κ. Κασσελάκη στις ΗΠΑ, ως προς το αντικείμενό τους, κάτι που ουδείς αμφισβητεί. Προφανώς δεν θα μπορούσε να το αντικείμενο των επιχειρήσεων να είναι παράνομο, διότι σε αυτή την περίπτωση ο Στέφανος Κασσελάκης θα βρισκόταν σε κάποια φυλακή των ΗΠΑ.

Θα σκεφτεί κανείς, ότι αυτό είναι απλώς «άλλη μια προσπάθεια να καλύψει ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τον αρχηγό του κόμματός του». Μόνο που τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Εγείρεται μείζον ηθικό ζήτημα για τον ίδιο τον κύριο Φαραντούρη, καθώς είναι καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, ενώ στοχεύει να εκλεγεί ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, στις επερχόμενες κάλπες του Ιουνίου. Ο ίδιος άνθρωπος που ολημερίς κάνει δηλώσεις για την καταπάτηση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα, δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα να σχετικοποιήσει την ίδια την έννοια της αυτονόητης υπακοής στους νόμους, προκειμένου να υπερασπιστεί τον αρχηγό του.

Ο ίδιος άνθρωπος, σε περίπτωση που εκλεγεί πράγματι ευρωβουλευτής, είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσει τα χνάρια των Αρβανίτη, Παπαδημούλη και Κούλογλου -οι οποίοι επί χρόνια έχτιζαν το αφήγημα της «καταπάτησης του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα», μέχρι που ήρθε η βολική πολιτική στιγμή για τις ευρωομάδες της Αριστεράς που το υπερψήφισαν, προκειμένου να χτυπήσουν την πιο επιτυχημένη κυβέρνηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος-, δίχως καμία συστολή για την δική του προσπάθεια να καλύψει την κατάφωρη παραβίαση του νόμου, την οποία έχει κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης. Εξάλλου, όπως οι προαναφερθέντες ευρωβουλευτές, ουδεμία έγνοια είχαν να καταγγείλουν την κυβέρνηση Τσίπρα, όταν έστηνε την σκευωρία Novartis, έτσι κι αυτός θα συνεχίσει το «θεάρεστον έργο» της Αριστεράς, να επιτίθεται στην Ελλάδα μέσω Ευρωβουλής, για μικροπολιτικά οφέλη.

Η δήλωση του Νικόλα Φαραντούρη

Νικόλας Φαραντούρης: «Η προσπάθεια λοιπόν να επισκιαστούν όλα, με μια επιχειρηματική δραστηριότητα, που επιτέλους, ούτε κακή είναι, ούτε δόλια είναι-»

Κώστας Κατσαφάδος: «Είναι σύννομη;»

Νικόλας Φαραντούρης: «Απολύτως σύννομη, η επιχειρηματική δραστηριότητα του κύριου Κασσελάκη».

Κώστας Κατσαφάδος: «Αυτό τώρα το λέτε σαν δικηγόρος;»

Νικόλας Φαραντούρης: «Η επιχειρηματική δραστηριότητα του κυρίου Κασσελάκη;»

Κώστας Κατσαφάδος: «Μπορεί ένας πρόεδρος κόμματος, να έχει ιδιοκτησιακή σχέση, με εταιρεία ή επιχείρηση του εξωτερικού;»  

Νικόλας Φαραντούρης: «Άλλο λέμε. Κύριε Κατσαφάδο, με ρωτήσατε αν η επιχειρηματική δραστηριότητα του κυρίου Κατσαφάδου (sic) θεωρώ ότι είναι νόμιμη».

Κώστας Κατσαφάδος: «Όχι, σας ρωτάω αυτό που σας ρωτάω. Του Κασσελάκη σας ρώτησα, όχι η δική μου».

Νικόλας Φαραντούρης: «Είναι νόμιμη. Η επιχειρηματική δραστηριότητα; Συγγνώμη, εσείς νομίζετε ότι δεν είναι νόμιμη; Εσείς επιχειρηματολογείτε ότι η επιχειρηματική του δραστηριότητα δεν είναι νόμιμη;»

Κώστας Κατσαφάδος: «Κύριε καθηγητά μου, τι λέτε; Σας λέω, επιτρέπεται να έχει πρόεδρος ενός κόμματος, ή βουλευτής ενός κόμματος του ελληνικού κοινοβουλίου -»

Νικόλας Φαραντούρης: «Πολύ ωραία, αυτό είναι το πρόβλημά σας;»

Κώστας Κατσαφάδος: «Αυτό είναι; Πώς ευτελίζετε έτσι τους νόμους, δεν κατάλαβα. Αυτό είναι το πρόβλημά μου; Είναι και αυτό».

Δείτε το επίμαχο βίντεο