Ξεπερνώντας τα όρια του λαϊκισμού και αγγίζοντας την κακοήθεια, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος ζητάει προκλητικά την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη με αφορμή την τραγωδία των Τεμπών, υποδεικνύοντάς τον ως υπεύθυνο για την αποκαλούμενη από το σύνολο της αντιπολίτευσης «συγκάλυψη».

Σε μία προσπάθεια να προλάβει του έτερους λαϊκιστές, στην άνευ προηγουμένου τυμβωρυχία από τα αντιπολιτευόμενα κόμματα, ο κ. Βελόπουλος προχωράει ένα βήμα πιο μπροστά, ζητώντας την παραίτηση του κ. Φλωρίδη.

Όπως υποστηρίζει στην ανακοίνωση του, ο Βέλόπουλος: «Μετά από έναν ολόκληρο χρόνο επιβεβαιώθηκε και πάλι η Ελληνική Λύση. Η Ελληνική Λύση που πολέμησε για να αποκαλυφθούν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί του εγκλήματος των Τεμπών. Σήμερα μπήκαν ανακριτικές αρχές στον ΟΣΕ. Κάτι που έπρεπε να γίνει πριν από ένα χρόνο. Το λέγαμε από την πρώτη στιγμή. Το ερώτημα που γεννάται είναι ένα και μοναδικό: θα βρουν πραγματικά τα στοιχεία που υπήρχαν πριν ένα χρόνο ή θα έχουν αλλοιωθεί και αυτά; Από την άλλη ζητούμε την παραίτηση του κου Φλωρίδη, ο οποίος συνεχίζει να ψεύδεται. Είναι αδιανόητο ένας υπουργός δικαιοσύνης και να παρεμβαίνει με τις δηλώσεις του στην δικαιοσύνη και το κυριότερο να ψεύδεται και να επιχειρεί συγκάλυψη του εγκλήματος».