Η Ζωή Κωνσταντοπούλου με προκλητικό τρόπο χαρακτήρισε ύποπτη τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη, προκαλώντας αντίδραση και απορία στο πάνελ της εκπομπής του MEGA.
Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», η Ζωή Κωνσταντοπούλου τοποθετήθηκε για τις εμπρηστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σε σπίτια στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, ασκώντας σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Ύποπτη και κατάπτυστη» η στάση Μητσοτάκη και αναφορές στη Μαρφίν
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας χαρακτήρισε «ύποπτη» και «κατάπτυστη» τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ότι επιχειρεί να εργαλειοποιήσει την υπόθεση, ώστε η παράταξή του να εμφανιστεί ως θύμα. Παράλληλα, τον κάλεσε να διευκρινίσει τι ακριβώς γνωρίζει για την υπόθεση των εμπρηστικών επιθέσεων.
Η ίδια συνέδεσε την τοποθέτησή της με την υπόθεση της Μαρφίν, την οποία χαρακτήρισε «ξεκάθαρη προβοκάτσια», υποστηρίζοντας ότι τότε στοχοποιήθηκαν άδικα πρόσωπα από αντίπαλους πολιτικούς χώρους. Επιπλέον, ανέφερε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο το κίνητρο της επίθεσης να ήταν ξεκαθάρισμα λογαριασμών ή ακόμη και μαφιόζικο χτύπημα, παραπέμποντας στις ποινικές δικογραφίες που, όπως είπε, αφορούν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.
Η αντίδραση Χασαπόπουλου και η απορία Βούλγαρη
Οι τοποθετήσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου προκάλεσαν την αντίδραση του Ιορδάνη Χασαπόπουλου, ο οποίος επισήμανε ότι η Αφροδίτη Νέστορα είναι μια πολιτικός με σημαντική φιλανθρωπική παρουσία στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, η Ανθή Βούλγαρη εξέφρασε την απορία της, διερωτώμενη ποια είναι τελικά τα θύματα της συγκεκριμένης υπόθεσης.