Εχουν συναίσθηση οι αρχηγοί ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ τι κάνουν; Ακριβώς αυτό για το οποίο καταγγέλλουν την κυβέρνηση: καταργούν το «κράτος δικαίου» επιχειρώντας να επηρεάσουν την κρίση των δικαστών. Μετά το πέρας της συζήτησης στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση –όπου επί τριήμερον «έλαμψε» η δυσπιστία τους απέναντι στη Δικαιοσύνη– ο ένας κατέθεσε αναφορά στον Αρειο Πάγο και ο άλλος «κατηγορητήριο» προαναγγέλλοντας την ενοχή του Κώστα Καραμανλή!

Τόσο ο Νίκος Ανδρουλάκης όσο και ο Στέφανος Κασσελάκης –εμμέσως πλην σαφώς– αποφάσισαν ότι περιττεύει η διερεύνηση των συνθηκών του τραγικού δυστυχήματος, ώστε να αποφασιστεί από τον εισαγγελέα αν θα ασκηθεί ποινική δίωξη ή όχι. Το... ανακριτικό του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ συνέλεξαν τα στοιχεία και με συνοπτικές διαδικασίες διαβίβασαν τη δικογραφία στο (λαϊκό) δικαστήριο υποδεικνύοντας μάλιστα και τη διαδικασία!

Μόνο στις δίκες της Μόσχας και της Χούντας μπορεί να ανατρέξει κανείς προκειμένου να συναντήσει παρόμοιες ολοκληρωτικής αντίληψης παρεμβάσεις στη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Εκ πρώτης ακούγεται υπερβολική η σύγκριση, αλλά και μόνο ότι ένα κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ εν προκειμένω, υποβάλλει κατηγορητήριο υποκαθιστώντας τη Δικαιοσύνη προκαλεί ανατριχίλα. Διότι δεν υπάρχει προηγούμενο στη Δημοκρατία αρχηγοί κομμάτων να εκτελούν ταυτόχρονα χρέη ανακριτή-εισαγγελέα και δικαστή και να μην ιδρώνουν τα αυτιά όσων διαμορφωτών της κοινής γνώμης μάς έχουν ξεκουφάνει με το... κράτος δικαίου.