«Ο ελληνικός λαός μας τίμησε με ισχυρή εντολή αυτοδυναμίας στον πρωθυπουργό και την παράταξη να συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που ξεκίνησαν το 2019». Αυτό επισήμανε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Τάκης Θεοδωρικάκος στην ομιλία που εκφώνησε στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. 

Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 25ης Ιουνίου οφείλεται σε τρεις λόγους: «την αξιοπιστία και τη συνέπεια λόγων και έργων. Η κυβέρνηση της περιόδου 2019 - 2023 έκανε πράξη τη “Συμφωνία Αλήθειας” που πρότεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το 2016. Την αποτελεσματικότητα στη διαχείριση κρίσεων και εκτάκτων καταστάσεων. Από την πανδημία έως την ασύμμετρη απειλή της εργαλειοποίησης των παράνομων μεταναστών. Τη στρατηγική της υπέρβασης των ψευδεπίγραφων διαχωριστικών γραμμών του χθες, οι οποίες δεν επαρκούν για να ερμηνεύσουν τον σύγχρονο κόσμο, τη διεύρυνση και την ανανέωση της ΝΔ, ώστε να αποτελεί την παράταξη όλων των Ελλήνων. Κρατώντας ωστόσο ισχυρές θεμελιώδεις αξίες: τον πατριωτισμό, την ελευθερία και την αλληλεγγύη». 

Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι στόχος όλων των μεταρρυθμίσεων και του εκσυγχρονισμού της χώρας είναι η ανάπτυξη για όλους και η βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των πολιτών, η ασφάλεια για όλους και για την πατρίδα και η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων. Μίλησε, μεταξύ άλλων, για τη δυνατότητα που δόθηκε στους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίσουν, για τις επιτυχίες στο μεταναστευτικό και για την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Συνεχίζουμε σταθερά, αποφασιστικά, μπροστά. Όπως δεσμευτήκαμε προεκλογικά, με βάση το προεκλογικό μας πρόγραμμα, που ενέκρινε ο ελληνικός λαός. Που στάθηκε απέναντι στη δημαγωγία, τον λαϊκισμό, την ισοπέδωση, την αδιέξοδη τοξικότητα, τις συκοφαντίες και τις δολοφονίες χαρακτήρων. Και έδωσε ισχυρή αυτοδυναμία και εντολή στη ΝΔ να κάνει πράξη της δεσμεύσεις. 
Πολλά μπορούν να γίνουν με τη συναίνεση και τη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων. Καθώς αποτελούν ισχυρές ανάγκες της κοινωνίας με μεγάλη πλειοψηφική δυναμική. Όπως είναι η μεταρρύθμιση για να μπει τέλος στο κρατικό μονοπώλιο στην ανώτατη εκπαίδευση, να προχωρήσει παντού η αξιολόγηση, να σπάσουν όσοι θύλακες γραφειοκρατίας και πελατειακών σχέσεων έχουν απομείνει, για μια Ελλάδα πιο ισχυρή στην Ευρώπη και στη διεθνή σκηνή» επισήμανε.