Στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης τα κόμματα της αντιπολίτευσης εμφανίζονται τεχνηέντως αιφνιδιασμένα λόγω της τροπολογίας της υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως για επέκταση της επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές.

Περιέργως πώς, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ συναινούν ώστε οι απόδημοι να ψηφίζουν επιστολικά στις ευρωεκλογές, λόγω... αιφνιδιασμού δεν συναινούν προκειμένου οι ίδιοι Ελληνες να ψηφίζουν επιστολικά και στις εθνικές εκλογές. Πέραν του αιφνιδιασμού που επικαλούνται τα κόμματα της αντιπολίτευσης, είναι προφανές, ακούγοντας τις αιτιάσεις των αντιτιθεμένων, ότι η... προοδευτικότητα των προοδευτικών δεν έχει συντονιστεί με την εποχή. Αν χρειάζονται... επανεκκίνηση θα το αποφασίσουν οι ίδιοι, αλλά αυτό που βλέπουμε εμείς είναι αυτό που καταλαβαίνουν άπαντες οι Ελληνες εκτός Ελλάδας: «προφάσεις εν αμαρτίαις».

Επί της ουσίας ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα δεν θέλουν τους απόδημους να μπλέκονται στα πόδια τους! Μέχρι ευρωεκλογές, που είναι «ανώδυνες», και πολύ τους πάει! Κι αυτό γιατί τους ανησυχεί το ενδεχόμενο οι απόδημοι λόγω απόστασης να κρίνουν και να συγκρίνουν τα πολιτικά πράγματα με διαφορετικά κριτήρια σε σχέση με τους Ελληνες του εσωτερικού. Συνεπώς, η αντιπολίτευση χρωστάει μια καθαρή εξήγηση στους απόδημους Ελληνες, αφού κυρίως αυτοί έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται «αιφνιδιασμένοι» από τη στάση της.